dariaalexandra a scris:
Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie etc.Cum poate sa beneficieze o adeverinta pt spitalizare dar pe numele meu,eu am medic de familie.Ce adeverita trb mai exact si de unde o pot avea eu,nde trebuie mai exact sa ma adresez?
Problema care cred ca se pune in acest caz este probabil ca sotul nu este asigurat in sistemul de sanatate,nu ca nu are un medic de familie in prezent.
Daca nu are calitate de asigurat
si nu obtine venituri,dvs.sotia,fiind asigurata i-ati putea
oferi calitatea de coasigurat sotului.
Dar,ceea ce este particular in cazul dvs. este ca in prezent sunteti asigurata ce-i drept,dar cu plata asigurarii de la bugetul asigurarilor sociale,fiind in concediu de crestere copil.
In acest caz ,mergeti la Casa de Sanatate cu actul dvs.de identitate cu decizia emisa de Agentia de Prestatii Sociale prin care dovediti ca sunteti in crestere copil,cu actul de identitate al sotului si certificatul de casatorie ,cu o adeverinta emisa de Fisc prin care se dovedeste ca sotul nu obtine venit,si o declaratie a dvs. pe proprie raspundere prin care aratati ca aveti sotul in intretinere.
Pe baza acestor acte, Casa ar trebui sa va elibereze dvs,adeverinta de asigurat,in care sotul sa apara coasigurat.