avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Am 20 de ani, sunt însărcinată și nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Am 20 de ani, sunt însărcinată și nu am venit, ...

Bună ziua. Am 20 de ani, sunt însărcinată și nu am venit, mai am un copil și soțul meu ia indemnizație pentru creștere copil. Am fost la doctorul de familie și mi-a spus ca trebuie sa îmi fac asigurare pe sarcină și ca trebuie sa merg la casa de asigurări cu adeverință de la un medic ginecolog ca să pot beneficia de acea asigurare. Întrebarea mea este dacă nu ma duc la casa de asigurări sa îmi fac asigurare pe sarcină, când o sa nasc o sa plătesc spitalizarea sau nu? Trebuie sa merg neapărat la casa de asigurări?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 2 Mai 2023
De ce nu va ia sotul ca si coasigurat?

sau

Femeile însărcinate şi lăuzele care nu au nici un venit beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuţiei. Pentru a beneficia de aceste facilități, acestea trebuie să prezinte la casa de asigurări de sănătate copie după actul de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul specialist.
[ link extern ]
Dacă soțul meu are indemnizatie pentru crestere copil, poate sa ma ia ca și coasigurat?
Ce acte sunt necesare ca soțul sa ma ia ca si coasigurat, dacă el este asigurat și este în concediu pentru crestere copil. Unde trebuie sa meargă ca sa ma coasigure? Aștept un raspuns rapid, dacă se poate. Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2023
Ionela 20, utilizator
Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, ... Ionela 20 Ionela 20 Bună seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, soțul meu este în concediu pentru crestere copil pana la 2 ani și ar dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Coasigurare de sanatate in caz de sarcina si lauzie miruna82 miruna82 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata si intre timp am ramas insarcinata. Din luna august am intrat ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)