avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, ...

Bună seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, soțul meu este în concediu pentru crestere copil pana la 2 ani și ar dori sa ma coasigure, eu ne având asigurare de sanate și nu lucrez. Unde ar trebui sa meargă și de ce acte sunt necesare ca sa ma coasigure? Aștept un răspuns cât se poate de repede, va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 8 Septembrie 2023
Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății
art. 224
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, în condițiile art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare:
...
g) femeile însărcinate și lăuzele;
....

In speta, femeile însărcinate şi lăuzele care nu au nici un venit beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuţiei. Pentru a beneficia de aceste facilități, acestea trebuie să prezinte la casa de asigurări de sănătate copie după actul de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul specialist.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt a fi coasigurat Chiritageoargecristian Chiritageoargecristian Sotia mea a ramas insarcinata si nu are nici serviciu,ce acte trebuie ca sa devina coasigurat pt a beneficia de analize si nastere?multumesc (vezi toată discuția)
Ccc Isabela-Clara Isabela-Clara Sunt însărcinată în 9 sapt Si am intrat cu data de 1.08.2018 in risc maternal din cauza sănătății, am contract determinat din data de 15.09.2017 si imi ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Constanta27 Constanta27 Buna ziua, am.o intrebare si anume, în urma demisionarii , din anumite motive, asigurarea este valabilă inca 3 luni ulterior . Sunt însărcinată și vreau ... (vezi toată discuția)