buna seara,va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari fiica mea sa casatorit in tunisia a ramas insarcinata si a nascut o fetita de aproape 3 luni in bucuresti ,sotul a venit asteapta acum permisul de sedere dar au intervenit multe probleme pe care eu ca parinte le banuiam si cu greu am acceptat noi santem stabiliti in Italia de 18 ani unde ei sau cunoscut.acumfiica si nepotica vor sa se intoarca acasa (italia) inaintand in prealabil divortul.intrebari :1.cat poate dura divortul.2.poate parasi tara pana la sentinta de divort.3.vazand ca nu intretine familia si nu are venit poate fi urgentata procedura incat sa vina acasa cat mai repede.
Fica dvs. poate parasi tara oricand doreste. Nepoata dvs. poate parasi tara doar cu acordul tatalui data prin declaratie autentica la notar.
Daca ei se inteleg, pot sa divorteze prin notar si dureaza 30 de zile sau prin instanta de judecata apeland la un mediator, care si aici dureaza ceva. In ambele situatii se va dispune o ancheta sociala la domiciliul sotilor.
Daca divortul va avea loc inainte de a primi cartea de resedinta pentru membri de familie (de 1 an) si probabil ca nu o va primi pentru ca vor avea loc interviuri si daca fata dvs. spune ca vrea sa divorteze sotul cu siguranta nu va primi cartea de resedinta.
Daca nu se inteleg, divortul va avea loc la judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor si poate dura mult si bine. Oricum, chiar si asa nu poate parasi tara cu minorul fara acordul tatalui sau a instantei. Se aplica custodia comuna.
buna ziua, va multumesc ptr raspunsul dat , in prezent fiica mea impreuna cu nepotica sau intors acasa (italia ) unde are si resedinta, acum urmatorul pas este divortul, unde si ce procedura poate fi adoptata vazand ca se gaseste in strainatate.Poate fi reprezentata in lipsa daca va fi necesar sa dea divortul in tara sau trebuie sa dea divort aici.