Buna ziua! Am o problema care ma macina de foarte mult timp. Imi doresc din tot sufletul sa devin avocata, dar situatia financiara nu imi permite sa urmez facultate in regim la ZI. In momentul de fata, urmez o facultate de romana-engleza, care va spun sincer nu ma incanta deloc. Ceea ce imi doresc este sa devin avocata. Problema mare este ca la noi in Ploiesti nu este o facultate unde pot urma dreptul la zi. Cea mai apropiata este la Bucuresti si nu imi permit o chirie si cu atat mai putin sa ma intretin in Bucuresti. Am asistat la mai multe procese publice la Tribunalul din Ploiesti pentru a vedea daca imi place si ma caracterizeaza cu adevarat aceasta meserie. Iar rezultatul care l-am obtinut dupa aceste experinte, a fost chiar unul foarte bun, adica imi place foarte mult si in acelasi timp imi doresc foarte mult sa devina vocata. Intrebarea mea este, daca as urma dreptul in regim Invatamant la Distanta sau Frecventa Redusa, am aceleasi drepturi ca si cei de la ZI? Adica, dupa finalizarea studiilor pot profesa ca avocata, iar pe parcursul cursurilor pot face practica? V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns.
Oricum nici anul acesta nu mai este ID-ul... Dupa cum am spus sunt studenta la romana-engleza si teoretic m-am inscris la ID(asa scrie pe contractul de studii), dar pe carnetul de student, pe o adeverinta pe care am solicitat-o de la secretariatul facultatii scrie negru pe alb:" studenta litere si stiinte - romana engleza in regim DFR(departament frecventa redusa)" si cursuri avem vinerea, sambata si duminica... Bun... asta nu este o problema... ca nu mi-ar fi greu sa-mi iau si un job si sa pot ajunge si la Bucuresti cand am cursuri... Problema este ca nu imi permit sa stau in Bucuresti pentru a urma cursurile la ZI. Intrebarea mea era alta. Are acceasi valoare ca si cea la ZI? Pot profesa meseria de avocat dupa finalizarea studiilor la fel ca si cei de la ZI? Sau pot face practica la fel ca ei?
Diploma de studii
panadol
as dori sa stiu daca OG10/2009 se aplica si licentiatilor care au dat deja examenul in 2008 si au si diplome eliberate cu stampila ministerului educatiei?
(vezi toată discuția)