avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

Buna ziua,

as dori sa stiu ce alternative am ca sa pot sa-mi inchid cartea de munca deoarece patronii la care am lucrat (am fost in concediu de crestere copil) au vandut firma cu tot cu angajati si noua firma care ne-a preluat este o firma fantoma care exista doar pe acte (nu se gasesc la sediul declarat, nu au depus nici un act la ITM sau la alte institutii) si as dori sa lucrez program normal - la alta firma - dar nu se poate ca cei de la ITM nu-mi inchid cartea de munca fara demisie cu toate ca stiu ca nu au mai depus nici un act.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 28 Decembrie 2011
Se poate solicita ITM-ului inchiderea carnetului de munca cu data ultimului stat de plata depus de catre angajatorul dvs ... de asemenea, o alta varianta ar fi sa se mentioneze in carnetul de munca faptul ca pe perioada de la ... la ....., angajatorul nu a depus state de plata la ITM, principala dovada a executarii c.i.m.
Puteti sa incheiati un CIM cu celalalt angajator chiar daca nu ati incetat CIM la vechiul angajator.
Da, am incheiat CIM cu celalalt angajator dar cu program de 2 ore ca eu sunt in evidentele ITM cu 8 ore la celalalt loc de munca.
Puteati sa incheiati c.i.m. cu norma intreaga, chiar daca figurati in evidentele ITM cu norma intreaga la celalalt loc de munca... legea nu interzice acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca? ContSters56609 ContSters56609 Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca vali7111 vali7111 Am contract de munca cu norma intreaga 8 ore/zi la un angajator unde este si cartea de munca. in afara de acest contract mai am iun contract de munca cu ... (vezi toată discuția)
2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)