avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Reducerea de impozit anual pe atoturism, pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Reducerea de impozit anual pe atoturism, pentru persoanele cu handicap

Buna ziua!
Detin o masina 3000mc, v6, si sunt intretinator pentru fiica mea, in varsta de 19 ani avand gradul I de handicap, fiind bolnava din nastere de tretrapareza spastica!
Am platit taxa de prima inmatriculare integral, nestiind de reducerile de taxa pentru persoanele cu handicap, am inregistrat masina pe numele meu!
Am trecut peste asta, am platit 3500 euro taxa de prima inmatriculare, dar acum am de platit cca 2000 de ron impozit anual pentru acel autoturism!
Vreau sa va intreb, daca transcriu masina pe numele fiicei mele, care fiind bolnava nu are dreptul la permis auto, aceasta are dreptul la reducere de impozit pentru autoturismu respectiv!
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
JohnBosca, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:55, 28 Decembrie 2011
Nu sunt reduceri sau scutiri de impozit pt auto pentru persoanele cu handicap. Interesati-va functie de cand ati platit taxa de prima inmatriculare, poate o recuperati in instanta.
Trebuia sa stiti ca la autoturismele de peste 2000 mc impozitul este aberant de mare. Persoanele cu handicap nu beneficiaza de reducere la impozitul pe autoturisme si doar persoanele cu handicap locomotor beneficiaza de scutire de la plata taxei de prima inmatriculare si de la rovinieta.

Puteti deschide un proces pentru a va recupera banii pe prima inmatriculare. Angajati un avocat, este destul de ieftin un astfel de proces.
In plus, va puteti trezi cu inca doua costuri deloc de neglijat: RCA-ul si polita de asigurare CASCO pentru un autot. de putere mare, proprietatea unui tanar de 19 ani este cel putin dublu fata de cat platiti Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoana cu handicap ralucaluca ralucaluca intrebarea mea este cum as putea inmatricula masina in romania, avand in vedere ca fiul meu minar are handicap grav. daca ar putea cineva sa ma sfatuiasca in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)