Buna ziua!
Detin o masina 3000mc, v6, si sunt intretinator pentru fiica mea, in varsta de 19 ani avand gradul I de handicap, fiind bolnava din nastere de tretrapareza spastica!
Am platit taxa de prima inmatriculare integral, nestiind de reducerile de taxa pentru persoanele cu handicap, am inregistrat masina pe numele meu!
Am trecut peste asta, am platit 3500 euro taxa de prima inmatriculare, dar acum am de platit cca 2000 de ron impozit anual pentru acel autoturism!
Vreau sa va intreb, daca transcriu masina pe numele fiicei mele, care fiind bolnava nu are dreptul la permis auto, aceasta are dreptul la reducere de impozit pentru autoturismu respectiv!
Va multumesc!
Nu sunt reduceri sau scutiri de impozit pt auto pentru persoanele cu handicap. Interesati-va functie de cand ati platit taxa de prima inmatriculare, poate o recuperati in instanta.
Trebuia sa stiti ca la autoturismele de peste 2000 mc impozitul este aberant de mare. Persoanele cu handicap nu beneficiaza de reducere la impozitul pe autoturisme si doar persoanele cu handicap locomotor beneficiaza de scutire de la plata taxei de prima inmatriculare si de la rovinieta.
Puteti deschide un proces pentru a va recupera banii pe prima inmatriculare. Angajati un avocat, este destul de ieftin un astfel de proces.
In plus, va puteti trezi cu inca doua costuri deloc de neglijat: RCA-ul si polita de asigurare CASCO pentru un autot. de putere mare, proprietatea unui tanar de 19 ani este cel putin dublu fata de cat platiti Dvs.