avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere sub influenta unor substante... stupefiante.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere sub influenta unor substante... stupefiante.

Conducerea unui autovehicul de catre o persoana care se afla sub influenta unor substante ca serotonina, endorfinele si adrenalina se sanctioneaza penal?
La ce concentratie biologica?

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(1) se sancţionează şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai şi care se află sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substanţele sau produsele stupefiante, precum şi medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de către Ministerul Sănătăţii, iar lista acestora se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pentru necunoscatori pot preciza si in ce conditii pot fi produse aceste substante :duh:
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
daca nu gresesc, aceste substante se produc si in mod natural de catre corpul uman. corect?
atit timp cit substantele nu se afla in lista min sanatatii, nu exista infractiune.
@matahachiro
Corect! Doar ca militianul habar nu are despre d'astea :O

@ynocentta
Acest pachet de droguri poate fi obtinut in mod natural dar in conditii inaccesibile cunoasterii persoanelor inocente :D
Efectele secundare sunt aceleasi...

PS Serotonina alimentara nu stiu sa existe.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
easy ride on! a scris:

@ynocentta
Acest pachet de droguri poate fi obtinut in mod natural dar in conditii inaccesibile cunoasterii persoanelor inocente :D
PS Serotonina alimentara nu stiu sa existe.


Bine ca recunoasteti ca exista aspecte de care "nu stiti sa existe" si totusi ...parcurgerti literatura de specialitate care nu este chiar inocenta si veti afla ca exista serotonina naturala,alimentara,cerebrala
Serotonina este un monoaminotransmitator sintetizat la nivelul unor neuroni din sistemul nervos central, la nivelul celulelor enterocromafine sau plachetelor, care are un rol important in producerea somnului, în procese mintale şi afective, în funcţii motorii, în termoreglare, în reglarea presiunii arteriale, în actul vomei, în funcţii hormonale si altele. Este produs din triptofan si i s-a identificat un rol important in producerea depresiei, daca se gaseste in cantitate scazuta.
Este numit si ‘hormonul fericirii’
Vegetalele sunt bogate in cadmiu(ce provin in mare parte din randul ingrasamintelor), cadmiu determinand scaderea nivelelor de serotonina. De aceea, cei care consuma frecvent aceste produse nu sunt deseori ‘'shiny happy people'
Vitamina B3 , in cantitate mica, duce si ea la deficienta la nivelul productiei de serotonina,pentru ca ajuta la transformarea triptofanului in serotonina
Persoanele stresate sau suparate simt o nevoie acerba de dulciuri.
Mancarea bogata in carbohidrati produce o crestere a concentratiei de triptofan (un aminoacid precursor serotoninei si un tranchilizant natural).
Aha, deci dvs. obtineti serotonina, endorfine si adrenalina din alimente (interzise conducatorilor auto). :magic:

Endorphins ("endogenous morphine") are endogenous opioid peptides that function as neurotransmitters.[1] They are produced by the pituitary gland and the hypothalamus in vertebrates during exercise,[2] excitement, pain, consumption of spicy food, love and orgasm,[3][4] and they resemble the opiates in their abilities to produce analgesia and a feeling of well-being. (From Wikipedia, the free encyclopedia).

Intr-adevar, nevertebratele nu au alte surse (lipsind functiile din hipotalamus). Va inteleg si nu mai indraznesc sa va contrazic :rofl:

P.S. Am preferat sa nu traduc textul original si in limba rusa :D

Opiul se obține numai pe cale manuală. Recoltarea are loc la circa 12 zile de la căderea petalelor florilor, atunci când capsulele ajung la dimensiunea maximă; ea se face prin intermediul scarificării (capsulele de mac sunt incizate cu niște lame speciale numai până la jumătatea capsulei), operație desfășurată numai pe timp frumos. Datorită inciziilor, latexul din capsulele de mac, alb la început se brunifică și se coagulează. Astfel coagulat, se raclează cu ajutorul unui răzuitor din lemn sau din metal. Latexul rezultat se usucă la soare cu atenție până când capătă consistența unei paste foarte dense și este brunifiact complet. Este strâns în bucăți de dimensiuni variabile și presat în forme variabile. Conține circa 10–12% alcaloizi, 10–15 % apă, acizi organici, rezine etc.

Prin încălzirea opiului bază la temperaturi scăzute se obține o soluție de culoare maronie care supusă filtrării pentru îndepărtarea reziduurilor vegetale și apoi evaporării are loc formarea unei pudre care reprezintă forma „opiului de fumat”, cu un conținut mult mai mare de morfină față de latex.

Daca doriti, se poate si asa :O



Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice dragoscag dragoscag va rog spuneti-mi pentru refuz biologice pedepsa e cu supendare sau cu executare ,mentionez ca sunt la prima abatere.va multumesc (vezi toată discuția)
Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)