avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar
Discuție deschisă în Traduceri

Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar

daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , firmei sau colaboratorului?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 , Traducator autorizat 13:33, 28 Decembrie 2011
Cum va intelegeti. Firma este cea care are nevoie, deci dupa mine ea trebuie sa plateasca
multumesc
annajanette a scris:

daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , firmei sau colaboratorului?

multumesc


Despre ce act vorbiti?
Specimenul de semnatura este un model sau mostra de semnatura ceruta persoanelor autorizate sa semneze anumite documente. Specimenele de semnatura ale reprezentantilor unei societati comerciale se depun la Oficiul National al Registrului Comertului odata cu cererea de inregistrare, daca au fost numiti prin actul constitutiv si pot fi date în forma autentica la notarul public, in faţa judecatorului delegat, a directorului Oficiului National al Registrului Comertului sau a inlocuitorului acestuia care va certifica semnatura.

Spre deosebire de actul de mai sus, specimenul de semnatura depus la notar de catre un traducator consta in depunerea dovezilor ca este traducator autorizat de Ministerul Justitiei (adica: copii de pe autorizatia emisa de Ministerul Justitiei, carte de identitate si codul de identificare fiscala, amprenta stampilei si semnatura.)
Traducatorul ce detine o autorizatie emisa de Ministerul Justitiei are autoritatea de a semna traduceri legale odata cu obtinerea autorizatiei si inregistrarea in registrul traducatorilor din cadrul tribunalului.
"Specimenul de semnatura" al traducatorului nu este cuantificat in grila de tarife din legea notarilor asa ca nu vad de unde reiese acea taxa...Poate ne spuneti in baza carui articol o solicita acel birou notarial.
Va recomand sa cititi discutia pe aceasta tema in forumul de traduceri unde va invit sa postati si situatia pe care ai intampinat-o:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
intr-adevar am fost azi la notar si nu au cerut nicio taxa, decat depunerea documentelor, multumesc inca o data dna Laura ptr sprijin si pt ca sunteti mereu draguta si f bine informata:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat madalinairimia madalinairimia Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sã fac dupã obþinerea autorizaþiei? ContSters218365 ContSters218365 Buna ziua! Am tot citit si m-am tot documentat pe internet, insa nu am resut sa ma lamuresc. Acum 2 saptamani am primit autorizatia de traducator de la MJ si ... (vezi toată discuția)