avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua

De doi ani am facut un contract cu o firma de telecomunicati.
Afacerea care am facut primu an a mers bine si dupa acea din pacate incet incet mai prost. Am ramas restant cu facturi si acuma am fost contactat de o firma de recuperare si am discutat cu ei dar nu am reusit sa negociez un termen pentru a mai sterge din datori.Au dat un termen pentru a achita factura si daca nu achit o sa ajung la istanta,suma e sa de mare o sa-mi deie firma in insolventa.Ce inseamna acest lucru?
Cel mai recent răspuns: belacsaba , utilizator 22:05, 1 Ianuarie 2012
In cazul in care nu puteti achita sumele de bani restante, veti putea fi executat silit de catre creditorii dvs. doar daca acesti vor avea un titlu executoriu impotriva dvs. Acest lucru inseamna ca trebuie derulat un proces care se va finaliza printr-o hotarare definitiva si irevocabila prin care sa fiti obligat la plata sumelor de bani. Aceasta hotarare, dupa ce va deveni definitiva si irevocabila - in cazul in care veti fi dat in judecata dvs trebuie sa va aparati si sa exercitati toate caile de atac posibile impotriva unei hotarari judecatoresti defavorabile dvs, va trebui investita cu formula executorie. Doar din acest moment se naste titlul executoriu si veti putea fi executat silit. In ce priveste procedura falimentului, doar daca exista o creanta de 45.000 de lei si mai veche de 90 de zile, creditorul poate cere deshiderea procedurii falimentului. Procedura falimentului poate fi ceruta si de catre debitor, independent de valoarea creantelor neachitate, daca este intr-o stare de insolventa vadita sau iminenta, justificata de lipsa fondurilor banesti.
In situatia in care nu veti acoperi integral contractul,cu scopul legitim de recuperare debit,creditorul/recuperatorul vor demara procedura de executare silita initial in instanta,
ulterior in baza titlului executoriu asupra bunurilor dvs mobile/imobile/conturi/
drepturi salariale
Multumesc pentru raspunsuri,in firma sunt 3 actionari si eu sunt administratirul cu 90% mai am un administrator cu 5% si inca un actionar de la cine poate executa daca firma nu mai are bunuri,eu am semnat contractul
Ce bunuri poate executa ale mele sau a firmei
ale firmei

Alte discuții în legătură

Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita malidumitru malidumitru Daca am poprire pe salariu atat eu cat si sotul meu adica 1/3 din salariu in valoare de 950 de lei pe luna , imi mai poate executa silit apartamentul . ... (vezi toată discuția)