avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator asociatie proprietari

Buna ziua
Sint pensionara de boala, cu drept de munca de 4 ore /zi; daca voi fi administrator la o asociatie de proprietari, ma ajuta la pensie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:04, 29 Decembrie 2011
Pensionara, gradul 3, drept de munca 4h/zi, angajare cu CIM, mentionati deducerea, contractantii nu platesc somajul si daca doriti la sfarsitul fiecarui an de munca sa cereti la casa de pensii recalcularea punctului de pensie.
Aceasta solicitare, pe langa angajare, va aduce ceva suplimentar ( mult-putin ) la pensie.
miky0:

buna ziua,sunt locatara a blocului 94b,strada gherghitei nr1,sector2,va rog sa imi spuneti daca la fondul de salarii este normal sa fie majorat de la 47 ron la 80 ron.
NOI platim adm.blocului cu 1900 ron impozabil pe 4 ore/zi
presedinte bloc 500 ron impozabil
cenzor 300 ron
firma intretinere 1600 ron
responsabil scara 700 ron.
va rog sa ne trimiteti raspuns si daca este cazul unde sa facem sesizare.
Va multumesc mult .
Nu preqa inteleg ce vreti sa intrebati, insa, zic si eu...
Comitetul executiv al as. prop. angajeaza personal (administrator, contabil, instalator, ingrijitor cladiri) cu contract de munca. De asemenea, pentru buna desfasurare a activitatii, presedintelui, membrilor com. ex.,mb. comisiei de cenzori - li se intocmesc contracte de mandat, desigur - pe bani. Toate sumele din contracte sunt sume brute. La sumele respective se calculeaza si se retin la sursa contributiile la bugetul de stat si la bugetele de asigurai sociale, rezultand ceea ce se numeste cheltuiala salariala a asociatiei. Suma finala rezultata intara in costurile cu salariile pentru asociatia dvs.
Ca este mult sau putin, Dvs. hotarati in AG a proprietarilor, cand se discuta si aproba bugetul de venituri si cheltuieli pe anul respectiv.
Pe forum s-a mai discutat de acest ” mult sau putin ” , nu prea am ajuns la un numitor comun deoarece opiniile sunt destul de diferite. Depinde si de localitate, depinde si de pretentiile oamenilor si cate si mai cate.
@anamica
Puneti intrebarea la sectiunea de "Pensii si problemele pensionarilor".

@miky0
Probabil ca aceasta marire s-a facut in urma incheierii de contracte de munca si contracte de mandat, obligatorii si pentru asociatiile de proprietari si declarate la fisc.
Din aceasta cauza angajatorul trebuie sa plateasca o serie de contributii care pe conventii civile nu se plateau si care acum au marit considerabil cheltuielile salariale.
Atentie, nu s-au marit salariile, ci surplusul de contributii pe care asociatia le plateste la stat conform Codului fiscal au marit aceasta cota pe care o platiti pentru salarii in plus.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte, plati si taxe pt angajarea de personal la asoc. de prop. MrCod MrCod Din legea 230/2007 si HG1588/2007, plus alte informatii de la ANAF, avem concluzia ca in situatia in care nu se lucreaza cu firme, o asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)
Contract de munca presedinte asociatie de proprietari okdaniok okdaniok Buna. Este considerata vechime in munca perioada in care un presedinte de asociatie de proprietari isi exercita functia? Presedintele de asociatie poate fi ... (vezi toată discuția)
Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)