avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dizolvare consiliu de administratie ong
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dizolvare consiliu de administratie ong

buna ziua,
am o intrebare la dimneavoastra. cum se poate dizolva un cosiliu de administratie a unei asociatii, avand in vedere ca acest consiliu este format din membrii fondatori.
asociatia nu mai are activitate econmica de 3 ani si acum vreau sa o reactivez sa schimb cele doua persoane care au dreptul sa retraga bani din banca...vreau sa formez un nou consiuliu de administratie, dar cei de la banca mi-au zis ca nu poate daca cele doua persoane care au fost desemnate sa poata sa retraga bani din contul asociatiei nu-si dau acordul.
nu am mai luat legatura cu aceste pesoane sau nu vor sa se intalneasca....va intreb pot oare sa convoc prin membrii care o sa intre in asociatie acum, AGA si daca si dizolv acest consiliu de administratie, chiar daca ei sunt membri fondatori?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:17, 29 Decembrie 2011
In primul rand trebuie sa incercati sa convocati adunarea generala care are drept atribut alegerea si revocarea membrilor organului de conducere al ong. Depinde ce prevede statutul. Sunt unele asociatii care au prevazut cazul ca daca la prima convocare nu se realizeaza cvorumul, la a doua convocare nu mai e nevoie de acel cvorum de prezenta si deciziile se iau cu majoritatea celor prezenti.
Da. Cei care apar in actele constitutive ca membrii in primele organe de conducere, nu trebuie sa fie pe aceleasi functii pe vecie. Li se aplica si lor conditii de perioada a unui mandat. De obicei perioada mandatului e de 2 ani iar numarul de mandate e limitat.
Se poate ajunge in situatia in care din lipsa de interes al membrilor pentru activitatea din ong, nu se mai convoaca adunarea generala chiar daca termenul de valabilitate a mandatului a trecut. Si in acest caz cei cativa membrii au tot dreptul sa se sesizeze si sa incerce revigorarea asociatiei cu o parte din vechii membrii dar si cu altii noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda suspenda activitatea unui ong? Ratty Ratty Se poate suspenda activitatea unui ONG, si in ce conditii. Daca unul dintre fondatori se retrage si doreste dizolvarea Ong, ce se intimpla? Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)