In primul rand va multumesc pentru urare si va doresc, de asemenea, multa sanatate.
sorinpanait2 a scris:
Am citit cu atentie art.74 din HG nr. 257/2011.asta inseamna ca art.104,alin.3,punctul "a" nu mai are vreo relevanta in aplicarea leg.263/2010 pt.termenul de 30 zile de la data emiteri deciziei medicale din 08.07.2011
Ba are relevanta, intrucat termenul de 15 zile prevazut la art. 74 din HG nr. 257/2011 este, evident, mai mic decat cel prevazut la art. 104, alin. (3) din Legea nr. 263/2011. Ideea este ca angajatorul dvs. are obligatia sa transmita dosarul in termen de 15 zile de la depunerea lui, insa transmiterea acestuia cu depasirea termenului de 15 zile insa inauntrul termenului de 30 de zile nu afecteaza drepturile dvs. de pensie.
Avem, daca vreti, un termen general de 30 de zile inauntrul caruia toata lumea trebuie sa depuna dosarul pentru a beneficia de pensie de la data incetarii calitatii de asigurat, si un termen special de 15 zile pentru angajatorii din sistem militar. Acestia pot sa transmita dosarele inauntrul termenului de 30 de zile intrucat transmiterea cu intarziere nu afecteaza drepturile de pensie ale dvs., ale beneficiarilor.
Am inteles ca ultima zi in care ati avut calitatea de asigurat a fost 08.07.2011. Am retinut si ca nu ati primit diferentele de pensie insa pentru asta trebuie sa dati in judecata casa de pensii sectoriala. Nu am inteles de ce scrieti ca nu puteti sa o dati in judecata.
Am sesizat ceva si vreau sa va pun o intrebare. In primul mesaj ati scris doua lucruri diferite si contradictorii. Aici ati scris ca decizia de pensie a fost emisa in data de 28.09.2011:
am intrat in posesia primei pensii si evident deciziei de pensionare datata cu 28.09.2011
Aici ati scris ca 28.09.2011 este data stabilirii drepturilor de pensie:
Conform Deciziei de pensie de invaliditate grad.3, drepturile au fost stabilite cu data de 28.09.2011.
Data emiterii deciziei de pensie si data stabilirii drepturilor de pensie nu au cum sa coincida. Va rog sa va uitati in decizia de pensie la pct. A si sa scrieti aici tot, cu exceptia datelor personale, bineinteles.