avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna seara. Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna seara. Taxa de poluare

Am cumparat si eu o masina dacia1310 in august 2008, cind am cumparat-o atunci am apelat la o firma care se ocupa cu inmatriculari ,am inmatriculat-o pe numele meu.Intrebarea; trebuie sa mai platesc taxa de poluare atunci cind ma voi hotara sa o vind? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: deluc79 , utilizator 13:28, 5 Ianuarie 2012
Da ,va revine aceasta obligatie,conform normelor in vigoare din 2012
Dupa parerea mea nu mai trebuie platita la vanzare deoarece in august 2008 cand ati cumparat-o a trebuit sa platiti taxa pe poluare, altfel nu v-ar fi inmatriculat-o
Fiind vorba de o Dacia 1310, care sigur era inmatriculata pt ca nu se mai fabrica de ff multi ani, are taxa de inmatriculare conform legii care asteptam sa apara in MO. Dupa cum am vazut la TV la o Dacie, taxa poate ajunge pana la 6000 euro!!! SCANDALOS, dar asa ni s-a aratat la TV. Si eum o situatie asemanatoare; acum asteptam sa vedem cine plateste cel care vinde sau cel care cumpara? Daca la tine ar fi sa fie atat taxa, mai cumpara cineva masina ta??? Dl ministru al mediului sustine ca asa stimuleaza programul "RABLA". Spune el ca duci masina la centru de colectare, primesti voucher, mai cumperi 2 vochere, mai pui diferenta pt un auto nou, (diferenta minima este de 3000 euro pt cel mai ieftin logan), si asa reinoieste dumnealui parcu. Ceea ce nu stie este ca nu toti au 3-4000 de euro ca sa schimbe autoturismul vechi cu altul nou!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare dupa noua lege? cipry_blue cipry_blue as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare alexoctave alexoctave Pe data de 10 mai 2010 am cumparat o Dacia Logan noua prin programul rabla. 15 zile mai tarziu, respectiv pe 25 mai 2010, am achitat la FISC suma de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)