avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale soc com
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

soc com

Cand infiintez o firma pot alege intre impozit pe venit pe microintreprindere (daca fac venit de numai 700 ron) si cel pe profit? Platesc lunar tva, imp pe salariu si impozit pe profit sau pe venit ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:25, 30 Decembrie 2011
Da. Se poate alege intre infiintarea unei microintreprinderi platitoare de impozit pe venit 3% (care ar fi exceptia pentru ca asta presupune unele conditii) sau infiintarea unei firme platitoare de impozit pe profit 16%.
Puteti incepe ca neplatitor de tva. Daca realizati cifra de afaceri peste 35 000 euroi, automat veti fi trecut la categoria platitor de tva.
Impozit pe salariu cat si celelalte contributii la pensii, somaj, sanatate, sunt strict legate de faptul ca aveti persoane angajate cu contract de munca pe firma.
Ca un caz particular, dumneavostra ca patron si administrator, daca nu doriti sa va faceti contract de munca pe firma si a evita plata asa multor impozite legate de salariu, va puteti incheia contracte direct cu casa de pensii si de sanatate si veti plati mai putin.
contractele cu casa de pensii si de sanatate cam cat ma costa pe luna daca nu imi fac firma, ca somer?
Daca acum sunteti in perioada de somaj, acesta perioada se considera vechime pentru pensie si la fel, sunteti asigurat la sanatate. Dupa ce nu mai primiti somaj si nu reusiti sa aveti un contract de munca din care sa rezulte o cotizare la pensie si sanatate, va puteti face direct cu ei contracte. La pensie anul acesta s-a platit 222 lei pe luna si la sanatate 37 lei pe luna. Pentru anul viitor vor creste putin valorile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru website mihaigeorgescu mihaigeorgescu Buna ziua, Am un website care ofera diverse metode de promovare localurilor pentru promotiile si evenimentele acestora. As dori sa infiintez un SRL insa am ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere ? cstmihai cstmihai As vrea sa imi iau soarta in maini si sa infiintez o societate de tip PFA sau Microintreprindere. Motivul principal ar fi ca am ocazia de a fi platit pentru ... (vezi toată discuția)