avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la divort cum se poate imparti firma.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la divort cum se poate imparti firma.

Eu cu sotul suntem in divort. El detine o firma ca administrator unic, eu nu detin nimic din aceasta. A facut credit pe firma, a girat cu casa care e bunul ambilor.
Girand cu casa eu am semnat ca codebitor in acest credit.
Intrebarea este: In ce masura pot fi afectata de acest credit facut pe firma la impartirea bunurilor si datoriilor in acest divort? Mentionez ca vrea sa bage firma in insolventa.
Majoritatea obiectelor din casa sunt cumparate pe firma. In acest caz cum am putea imparti aceste bunuri?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
lores, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:46, 31 Decembrie 2011
Daca numai sotul detine parti sociale dvs nu aveti nici un drept(parti sociale) asupra societatii comerciale .Necazul este altul ca in situatia in care societatea in cauza nu poate plati creditul ,banca isi poate indestula creanta prin executarea silita a locuintei dvs in situatia in care nu se va plati imprumutul.Fiind coplatitor si dvs aveti obligatia sa platiti alaturi de societate daca aceasta nu plateste.Este o situatie grea pentru dvs.Riscati sa pierdeti locuinta datorita acestui credit.In atare situatie nu stiu ce veti mai imparti,cu atat mai mult cu cat bunurile mobile sunt proprietatea aceleiasi societati.
Bunurile achizitionate "pe firma" sunt in patrimoniul acesteia si nu pot constitui subiectul unui partaj, nu aveti nici un drept sa le pretindeti pentru ca fata de societate sunteti o terta persoana. Casa se va imparti la partaj, iar dvs. si sotul, ca persoane fizice, proprietari de drept ai imobilului, sunteti tinuti ca si codebitori pentru cota parte din locuinta atribuita in urma partajului. In urma partajului, la inscrierea cotei parte in CF se va inscrie si dreptul de ipoteca al bancii asupra fiecarei cote parti a proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credit floarealbastra floarealbastra Buna seara, Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)