avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat pentru lipsa rovinieta desi nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat pentru lipsa rovinieta desi nu am iesit cu masina din oras

buna seara, adrian ma numesc;
ce spuneti de urmatoarea intamplare: nu am mai iesit din bucuresti cu masina de la jumatatea anului 2010 si am reusit sa primesc acasa doua amenzi luate in ianuarie 2011 si iunie 2011. CIUDAT, cum N-AM fost eu CINE a fost???
O intrebare pentru un domn avocat ce imi poate da vreo idee: cum as putea intra in posesia fotografiilor daca am cerut in plangerile adresate judecatoriilor resedintelor de judet pe raza carora CICA am fost depistat? mentionez ca nu vreau sa ma duc la procese fiidca CESTRIN nu-mi va deconta banii. (adica ce ar trebui specificat in intampinarea ce o voi formula pentru ca judecatoria sa-mi puna si mie la posta pozele, sa ma edific si eu ce au fotografiat camerele)
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ady210474 , utilizator 03:38, 4 Ianuarie 2012
Daca masina nu a iesit din Bucuresti veti castiga procesul.
ady210474 a scris:

judecatoria sa-mi puna si mie la posta pozele, sa ma edific si eu

Va confruntati cu o situatie des intalnita in practica,cand proprietari de autoturisme sunt sanctionate pentru fapte pe care nu le-au comis
Daca va aflati in interiorul teremenuilui de 15 zile de la comunicarea PV ,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria competenta teritorial locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Judecatoria detine autoritatea si competenta in analiza si solutionarea cererilor/
plangerilor,nu are obligatia sa va puna dvs pozele la posta
Daca aveti interes pentru a obtine o hotarare favorabila se impune sa realizati efortul sa fiti prezent in instanta,unde aveti posibilitatea sa parcurgeti continutul dosarului,unde eventual vor fi depuse de autoritatea emitenta a PV si alte probe
Nu este obligatoriu ca la dosar sa fie depuse pozele asupra carora dvs faceti trimitere
Sunt multe cauze,in care in final autoritatea in drept sa constate si sa consemneze savarsirea de contraventii,comunica fie ca nu mai detine proba video,fie ca "la o analiza mai atenta s-a constatat ca autoturismul existent pe proba video detine alt numar de inmatriculare "
In instiintarea pe care ati primit-o pt plata corespundeau nr de inmatriculare, marca si culoarea masinii? Poate ca ati imprumutat masina cuiva in perioada respectiva!
Daca sunteti in termenul legal, faceti contestatie impotriva proveselor verbale. Nu este necesar sa va deplasati dvs. sa depuneti contestatiile la Judecatorie. Depuneti-le prin posta cu, confirmare de primire.
Solicitati in contestatie, judecarea in lipsa, astfel nu este nevoie de prezenta dvs. la termenele stabilite.
multumesc mult pentru raspunsuri si indrumari. specificatia ce am uitat sa o fac si pe care ati sesizat-o imediat este ca masina nu a iesit din bucuresti (codusa de mine sau altcineva; masina si nevasta nu se imprumuta:P)
evident, observ cu placuta surprindere ca detaliile sunt atent luate in seama, motiv pentru care va multumesc.
revenind la problema va pot informa ca penrtu prima amenda am facut deja plangere la DEVA apoi s-a deschis dosar si stupoare, dupa prima infatisare s-a dat amanare (acum vin si va intreb: daca ma duceam pana la deva, efectuam cheltuieli pentru drum, cazare, mancare, etc si ca solutie ei imi spuneau sa mai vin si in ianuarie ca nu s-au decis? sunt sigur ca nu-mi deconeaza banii cheltuiti aiurea)
a doua amenda pentru care am primt PV la data de 24 dec 2011 ma gandesc ca pot depune plangerea pana la 10 ian 2012 (15 zile calendaristice de la confirmarea de primire, data postei).
a, si inca o rugaminte (de fapt doua): ma puteti indruma sa pot incropi pentru a doua amenda o PLANGERE si pentru prima o INTAMPINARE (asta mi-au specificat in momentul in care mi-a fost amanat dosarul ca trebuie sa depun o intampinare; specific ca aici am depus la deschiderea dosarului o plangere dar cred ca nu le-a ajuns).
multumesc pentru ajutor si un an nou plin de impliniri

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare neregulamentara, caz neadevarat DMLaura DMLaura Buna ziua, Am urmatoarea problema: am primit in Decembrie proces verbal de constatare a contraventiei pentru parcare neregulamentara in municipiul Cluj ... (vezi toată discuția)