avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la inalta curte de casatie si justitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la inalta curte de casatie si justitie

Buna Ziua, o intrebare am si eu in legatura cu o pensie alimentara si dreptul la vizita.IN urma cu 3 ani am divortat si sa sa stabilit o suma la pensia alimentara pt baietelul meu care evident a ramas la mine.Acum fostul sot de 3 ani incoace a tot faut recurs cum ca el nu poate platit pensia alimentara,sa recasatorit are o fetita si noi locuind la craiova toate procesele sa facut acolo. Ultimul proces a avut loc acum 3 luni,el a castigat pt ca eu mutandu/ma in buc. nu m-am putut prezenta la proces.A castigat sa ii plateasca copilului o suma de 93 lei de la 114 euro(el lucrand in italia).Intrebarea mea este: eu pot face recurs in buc(termen am 15 zile de la data instintari)direct la inalta curte de castie si justitie? pt ca la craiova nu vreau sa mai fac pt ca nu sa tinut cont de faptul ca baietelul nu vrea sa il vada,nu sa tinut cont de faptul ca eu toate procesele le-am castigat(vreo 8 la numar)? ma pot reprezenta singura?
Va multumesc si va doresc un an nou fericit,plin de impliniri si multa sanatate.
LA MULTI ANI
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:33, 7 Ianuarie 2012
1. puteti merge singura la proces
2.nu puteti face recurs direct la ICCJ ci doar in Craiova
Daca s-a procedat la o scadere de la 114 euro la 93 lei, inseamna ca a adus adeverinta de la finante ca nu are venituri in Romania, in prezent nemailucrand nici in Italia.
S-a stabilit pensie alimentara la nivelul de 1/4 din salariului minim pe economie, care s-a impartit la doi, in prezent fostul sot mai avand un copil in intretinere, si astfel s-a ajuns la 93 lei.
Recurs puteti face la Tribunalul Dolj, dar nu cred ca veti schimba ceva, decat daca faceti dovada cu acte ca are venituri mai mari decat cele declarate.
Solutia care ati primit-o la Craiova, poate fi atacata cu recurs tot la Craiova (la Tribunal). In cazul in care nu ati avut cunostinta de cauza despre proces, ori v-ati mutat domiciliul inainte de inaintarea actiunii de catre fostul sot, puteti in cadrul recursului sa invederati aceste aspecte si sa solicitati casarea hotararii si rejudecarea cauzei la Judecatoria Sectorului in a a carei raza teritoriala aveti domiciliul (numai daca acest domiciliu il aveati inante de inaintarea actiunii de catre sot).
Scaderea cuantumului pensiei de intretinere se datoreaza faptului ca fostul sot mai are un copil. In acest caz cuantumul pensiei de intretinere creste procentual de la 1/4 la 1/3 din veniturile sotului, iar acest procent de 1/3 se imparte la 2. Asadar rezulta ca baiatul dvs. va primi o pensie in cuantum de 1/6 din veniturile tatalui (sau a venitului minim pe economie, in situatia in care acesta nu mai lucreaza).
nu aveti cum sa promovati recurs la inalta curte de casatie si justitie.

in mod normal , daca locuiati in Bucuresti el trebuia sa va dea in judecata in Bucursti.
Multumesc pentru raspuns,as mai avea o intrebare as putea sa mut dosarul aici in Bucuresti?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ankantonio ankantonio buna ziua! sunt divortata de 3 ani. am un baietel de 5 ani... suntem rezidenti in Cipru, iar pensia alimentara si divortul s`au finalizat in Cipru. de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de intretinere in cota procentuala didi13 didi13 La inceputul anului i-am intentat proces fostului sot pentru majorare pensie alimentara. Din adresele depuse la dosar cu venitul pe ultimile 6 luni reiesea ca ... (vezi toată discuția)