buna ziua! sunt divortata de 3 ani. am un baietel de 5 ani... suntem rezidenti in Cipru, iar pensia alimentara si divortul s`au finalizat in Cipru. de 2 ani, fostul sot s`a intors in Romania, timp in care niciodata nu a platit pensia alimentara. as putea face ceva pt a recupera banii ce`i datoreaza copilului si a`mi plati in fiecare luna ? P.S. a semnat in instanta ca este de acord cu pesnia alimentara si a platit cat a fost in Cipru, dar ultimii 2 ani, nu!
Va recomand sa i faceti o plangere penala pentru abandon de familie in baza art 378 al 1 lit c Cod Penal. Plangerea poate fi depusa si la organele de urmarire penala de pe raza domiciliului actual al fostului sot. La plangerea penala depusa trebuie sa atasati hotararea de divort(copie) cu traducerea acesteia si sa aratati domiciliul actual al fostului sot, precum si perioada pentru care nu si-a indeplinit obligatia de intretinere.
si ar putea fi obligat sa plateasca? si trebuie sa plateasca suma ce i`a fost emisa in Cipru sau i se va recalcula iar dupa legile romane? va multumesc!!
Poate fi obligat, îsă se va tine seama și de eventualitatea faptului în care să spunem nu obține venituri, idea este că cercetările sunt de durată iar pe dumneavoastră vă interesează pensia alimentara.
Astfel că eu recomand procedura executării silite în contra fostului soț, procedură care merge punct ochit punct lovit și este de scurtă durată. Această procedură vizează direct sumele restante si imposibilitatea prevalării de eventualele situații în care fostul soț nu a realizat venituri, deoarece în această situație soțul era obligat să sesizeze instant cu o cerere privind diminuarea cuantumului total al pensiei de întreținere.
si unde as putea gasi un executor in Bucuresti, zona Colentina? si problema este ca nu prea am bani... as putea face plata dupa recuperarea sumei de la fostul sot? este vorba de 5000 euro ce datoreaza pana acum.... multumesc!
Impartire
ana.avasiicii
Buna seara,
Poate ma puteti ajuta...
Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)