Buna seara.. am si eu o mica mare problema... concubinul meu mai are o fetita din casatorie legala ... in 2012 el a primit divortul si la momentul ala el muncea si platea pensie alimentara 270 de roni...acum el plateste, poate nu chiar lunar dar o data la 2 luni cam intre 100 si 150 de euro.... acum fosta sotie a intentat un proces de judecata de retragere a drepturilor parintesti... si totodata il ameninta pe concubin ca va avea mari probleme daca nu mareste pensia alimentara.... as vrea sa stiu daca i se retrage dreptul parintesc mai este obligat prin lege sa plateasca pensie alimentara... si daca dupa incheierea procesului de retragere din drepturi parintesti fosta sotie mai poate intenta alt proces de stabilire a pensiei alimentare.
Trebuie sa plateasca asa cum s-a stabilit.
Nu i se retrag drepturile parintesti si chiar daca i s-ar restrange si chiar daca ar fi decazut din drepturi, pensie de intretinere tot datoreaza.
Din cele descrise de dvs nu vad cum ar putea sa il decada din drepturile parintesti, decaderea operand pentru fapte foarte grave fata de persoana copilului.
Tatal ar trebui sa plateasca cat este indicat in hotarare, sa pastreze dovezi iar in ipoteza unui nou dosar pensia va fi stabilita la nivelul actualelor venituri si luand in considerare numarul copiilor intretinuti.
risca sa fie condamnat pentru abandon de familie in penal. decaderea din drepturile parintesti este altceva si o promoveaza doar DGASPC de la domiciliul copilului.
Abandon de familie
andrecris
Pot sa cer decaderea din drepturile parintesti pt tatal a 2 copii care nu a trimis nimic la 2 copii de un an? Daca nu are serviciu, i se poate impune plata ... (vezi toată discuția)