avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul pensiei

Daca sunt angajata la un srl cu o ora pe zi ,acesta fiind unicul meu venit, de ce valoare a pensiei voi avea dreptul la batranete?Mentionez ca sunt platita oricum in raport cu salariul minim pe economie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 31 Decembrie 2011
1. Ca stagiu de cotizare este acelasi ca la un program normal de 8 ore pe zi numai ca daca venitul este mai mic si punctul de pensie este mai mic, adica si cuantumul pensiei este si el mai mic.
2.Asadar nu conteaza cate ore lucrati pe zi ci ce venit aveti si ce contributie platiti la pensie.
Ar veni la batranete macar vreo 3 mil ca sa pot si eu trai ?Sau se poate sa fie si mai mica? Nu stiti daca este o pensie minima acordata sau e ajutorul social?
depinde de cunatmul contributiei si durata acesteia.dati puteine detalii si doriti raspunsuri concrete.
dar am inteles ca poti solicita venitul minim garantat in cazul in care nu ai nici un venit, daca prestezi niste activitati pentru comunitate. Este vorba de ajutorul social de 125 ron de persoana singura, sau este altceva?
:offtopic: Interventie moderator
@ arinna

1. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei.

2. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei vor fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza.

3. Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

4. Incalcarea Regulamentului de psotare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 se poate ca salariul brut sa fie mai mic decat salariul minim brut pe economie? (vezi toată discuția)
Diploma de liceu echivaleaza cu calificarea? Ionut Georgescu Ionut Georgescu Doresc sa angajez un ajutor de ospatar (fara nici un fel de diploma de specialitate) cu salariul minim pe economie. Are studii medii, este major. Firma de ... (vezi toată discuția)
Cum se face un memoriu? BENNY82 BENNY82 Am permisul retinut pentru conducere sub influenta alcoolului (0,65 in sange) si dosarul este in cercetare la politie. Am inteles ca pana la finalizarea ... (vezi toată discuția)