avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

card

firma ma obliga sa imi dea bani pe card ,ca zice ca sa dat lege de la 1 ian 2012 ,eu vreau bani in mana ca pana acum ,este adevarat ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 2 Ianuarie 2012
Nu va pot obliga sa va deschideti cont de card pentru plata drepturilor salariale. Insa daca este o companie care are foarte multi angajati este de preferat ca plata acestora sa fie facuta pe card.

Eu nu am cunostinta despre o asemenea modificare.:sorry:
Lucrati in sectorul bugetar sau privat ? ...

Potrivit art.166 (2) C.mun., plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. In principiu, angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

De asemenea, Curtea Constituţională a României a decis că obligarea personalului din instituţiile publice de a primi drepturile salariale prin intermediul cardului încalcă dreptul la proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului in numerar,fara a fi obligat sa am cont la banca emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Am rugaminte al advs. sa-mi spuneti dac apot primi salariu in numerar(in mana) fara a avea un cont deschis la o banca. Daca da,care este ... (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Salariul pe card SDENYS23 SDENYS23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? ... (vezi toată discuția)