avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Exista legislatie europeana (recomandari) privitoare ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Exista legislatie europeana (recomandari) privitoare la contractul de intretinere?

Am un proces in care s-a facut un contract oneros de intretinere cu matusa mea, care a decedat la 12 zile dupa incheierea contractului. Aceasta s-a facut in data de 30 martie 2010, deci se judeca dupa codul civil vechi. In codul civil nou exista articolul 2256 raporat la 2247 (pensie viagera) care spune ca daca au trecut mai putin de 30 de zile de la incheierea contractului pana la moartea celui cu care s-a incheiat, contractul se considera oneros si nul. Exista legislatie europeana (recomandari) dupa care s-a facut acest cod si unde gasesc aceste recomandari (preferafil in romana, franceza sau engleza) ?

Alte discuții în legătură

Poate fi folosita prevederea din noul cod civil ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces cu anularea unui act de intretinere facut cu matusa mea cu 12 zile inainte de a muri, de un profitor.Conform cu articolul 2256 sau 2254 din noul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu sunt tutorele mamei și as vrea să știu dacă ... Daniela Marinescu 1969 Daniela Marinescu 1969 Bună ziua. Eu sunt tutorele mamei și as vrea să știu dacă pot face un contract de întreținere pe numele meu. Care sunt condițiile? Trebuie să ... (vezi toată discuția)
Despre testament serbanstefan serbanstefan Buna ziua as dori o informatie daca exista vreun tip de testament care se poate intocmii pe timpul vietii si care nu poate fi atacat in judecata dupa deces ... (vezi toată discuția)