avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate drept civil. teoria generala ce inseamna ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

drept civil. teoria generala ce inseamna ?

va rog sa mi enumerati ce se studiaza in cadrul drept civil teoria generala?mersi
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:16, 7 Ianuarie 2012
Partea generala a Dreptului Civil cuprinde:
1. Aspecte generale privind dreptul civil - definitie, delimitare fata de celellate ramuri de drept, izvoare, principii, aplicarea legii civile , interpretarea legii civile

2. Aspecte legate de raportul juridic civil - Noţiune, structura, continut, partile , izvoare

3. Notiuni despre actul juridic civi - Noţiune şi clasificare, definitie, conditiile acutului juridic, modalitatile actului juridic, nulitatea actului juridic, efectele actului juridic
Conceptul si definitia dreptului - terminologie, principiile dreptului; norma juridica - structura, clasificare; izvoarele dreptului; raportul juridic - subiecte, continut, obiect; interpretarea normelor juridice; raspunderea juridica - concept, forme, conditii.
Cam acestea se studiaza ....
atat /si prescriptia si pers unde se studiaza?
La materia drept civil - teoria generala a obligatiilor
marciuc a scris:

atat /si prescriptia si pers unde se studiaza?

Prescriptia (extinctiva) si persoanele se studiaza tot in partea generala a dreptului civil,nu la Teoria generala a obligatiilor. ;)

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Concurs obtinere post executor judecatoresc magyari magyari Din cate am inteles, anul acesta examenul o sa fie undeva in jurul lunii septembrie. Tot asa, din cat am auzit, tematica pentru examen o sa apara pe site cu ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2007 LuCiA23 LuCiA23 As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si ... (vezi toată discuția)