avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general discount sau nu ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

discount sau nu ?

Buna,
am si eu o situatie contabila cu care ma confrunt;am transferat un abonament [EDITAT] de pe persoana fizica pe firma; ca urmare au mai ramas ceva bani , 10.25 ron neutilizati pe contractul de P.F si care au fost transferati pe persoana juridica;am doar un proces verbal cu cei de la [EDITAT] in acest sens si la contul [EDITAT] de pe net apare la facturi suma cu -10.25 dar nu ca si factura ci ca si o referinta TRF. Factura primita ulterior a fost de 77,81 ron si am platit doar diferenta de 67,56 ron!Va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez acea diferenta de 10,25 ron!
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 04:38, 4 Ianuarie 2012
Daca nu apare pe factura, acea suma cred ca poate fi considerata ca o creditare a societatii, un fel de plata in avans, Dvs. achitand ulterior diferenta. Am inteles corect?
da, cred ca da..suma nu apare pe factura!
Buna dimineata,

Daca nu apare pe factura plata acestei sume se va inregistra astfel:
401 = %
5311/5121 67,56 lei
462 10,25 lei (deschideti analitic la ct. 462 pe persoana, pentru a putea stabili componenta soldului contului, in cazul in care mai aveti operatiuni de creditare a societatii ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Platita factura firma din buzunarul personal al patronului Serbanstefan21 Serbanstefan21 una ziua, patronul firmei a platit o factura din buzunarul personal si as dori sa mi spune ti daca este corect cum am inreg: am inreg factura ... (vezi toată discuția)