avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati. Cumnata mea se afla in CIC pana in 5 februarie 2012, cand copilul implineste 2 ani. Vor sa mai aibe un copil dar nu stiu in ce conditii va beneficia de CIC pentru al doilea copil, cat timp trebuie sa lucreze, etc.
Va multumesc si va doresc toate cele bune in noul an.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:25, 3 Ianuarie 2012
Sa realizeze venituri impozabile timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
OUG 111/2010
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
1. Exista perioade asimilate celor de obtinere de venituri, perioade care sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - O astfel de perioada este si perioada in care o persoana a fost in CCC.
- Adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sunt admise si lunile in care persoana in cauza a fost intr-un CCC anterior.

3. Asadar poate sa intre in CCC oricand, de acum inainte.
1. Exista perioade asimilate celor de obtinere de venituri, perioade care sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.


Avand in vedere ca "are de gand" sa mai dea nastere la un copil cat si durata normala a sarcinii, respectiva persoana nu o sa aibe parte de perioade asimilate rezultate din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)
Cotizare cic bagins bagins Ma intereseaza daca in cele 12 luni de cotizare pentru indemnizatie CIC am 3-4 zile lipsa cotizare ( schimbare loc de munca) mai pot beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)