avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM

La multi ani!
Credeti ca ITM-ul va veni in control la o sesizare transmisa prin e-mail?
Daca depun personal petitia este acelasi lucru?
Motivele ar fi urmatoarele:
- CIM incheiat si inregistrat de catre angajator, la alta adresa decat cea la care avea sediul societatea la momentul semnarii contractului;
- lipsa state de plata (nu am semnat in fiecare luna statul de plata si implicit nu am nici fluturas) cu semnatura subsemnatului;
- lipsa regulamentului intern de functionare unde sunt trecute obligatiile si drepturile angajatilor;
- lipsa condicii de prezenta;
- modificarea salariului unilateral;
- diminuarea indemnizatiei concediului de odihna fara justificare legala;
- refuzul acordarii preavizului;
- constrangere prin diferite metode pentru a ma determina sa-mi dau demisia.
Sunt suficiente motivele pentru a-i determina sa vina in control?
Credeti ca am vreo sansa sa verifice cineva , sau ....#-o
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters231812 , utilizator 19:23, 3 Ianuarie 2012
Depune sesizarea personal si actioneaza si in instanta.
Sunt suficiente motive si sigur vor da curs sesizarii.
Depuneti sesizarea personal cu nr. de inregistrare sau scrisoare cu confirmare de primire.
La finalul controlului vor trasa masuri de intrare in legalitate, eventual aplica sanctiuni iar dv. veti primi un raspuns scris care va poate fi de folos in eventualitatea deshiderii unui litigiu de munca.
Motive sunt destule....important esta sa si dovediti toate cele afirmate... Statul de plata nu trebuie semnat daca de ex. Ati primit salariul virat direct pe card, de asemenea un roi vi se poate aduce la cunostinta si apoi semnati ca ati luat la cunostinta, dar nu primiti si dvs un exemplar din el... Deci important e sa stiti ce ati semnat!!!!
Dovada ca nu este asa o va face angajatorul. Salariatul doar sesizeaza.
...de asemenea un roi vi se poate aduce la cunostinta si apoi semnati ca ati luat la cunostinta, dar nu primiti si dvs un exemplar din el...


Adevarat, dar angajatorul are obligatia sa-l afiseze la sediul unitatii.
Codul muncii:
Art. 243
(1) Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.
(2) Obligatia de informare a salariatilor cu privire la continutul regulamentului intern trebuie indeplinita de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecarui salariat cu privire la continutul regulamentului intern se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, dupa caz, prin continutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului.

Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru implicare.
Nu doresc sa va plictisesc dar avand in vedere interesul dvs. de a ma sfatui, apreciez ca este oportun sa va mai aduc la cunostinta cateva aspecte:
1. Copia CIM pe care o detin (atentie, nu originalul asa cum ar fi normal!!!) are trecuta alta adresa decat cea la care functioneaza in momentul actual firma (nu stiu daca are relevanta, dar presupun ca este un prim minus);
2. posed in original 2 (doua) acte aditionale redactate in 01.04 respectiv 30.04.2011, care mi s-au inmanat pentru luare la cunostinta si semnare in data de 13.05.2011 (nu au stampila societatii!!!)
3. in original, preaviz de incetare a activitatii incepand cu data de 29.07.2011, fara numar de inregistrare!!!
4. dupa aceasta perioada, am lucrat program normal, fara sa primesc un alt document care sa ma informeze ca perioada de preaviz a expirat si sunt/nu sunt angajat in continuare.
5. actul aditional in al carui continut se regaseste formula "de comun acord, partile au convenit..." modificarea salariului de la 1378 brut la 201 brut, nu mi s-a pus la dispozitie. Este adevarat ca am refuzat sa-l semnez dar acest lucru nu l-a impiedicat pe angajator sa-l tina "sub cheie" si sa nu mi-l inmaneze.
6. plata concediului de odihna se va face raportat la salariul de 201 brut, adica mai exact, pentru 14 zile CO voi primi o indemnizatie de putin peste 100 RON (pe 15 ianuarie este ziua de salariu si voi sti atunci cu exactitate).
7.Din Codul Muncii am aflat de Regulamentul Intern, nu stiu ce continut are, si daca societatea la care lucrez are un asemenea document de functionare.
8. In ceea ce priveste refuzul acordarii preavizului, s-a facut numai cu martori, nu am un document in acest sens.
Ce ziceti?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)
Regulament intern - luare la cunostinta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare regulament intern ginnyy ginnyy ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern? abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara (vezi toată discuția)