avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfaturi in legatura cu un proces (vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfaturi in legatura cu un proces (vanzare-cumparare cu clauza - nescrisa - de intretinere

buna la toata lumea.as avea si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu o citatie care am primito azi.#-o.sa va explic mai detaliat despre ce ii vorba.acum 2 ani jumate o batranica vecina tot ma batea la cap so chem pe mama din spania so ingrijeasca in schimbul casutei pe care o are ca ,copii ei nu vin catre ea.dupa mai multe vizite si batai de cap am zis ok si am vb cu mama sa vina acasa sa-si lase munca si sa vina sa fie si ea acasa ca o so ajutam si noi si asa va fi si ea acasa si se va bucura de noi si de nepoti.totu bine si frumos a stat mama de vb cu ea si i-a zis ca nu o ia sa o tina doar daca vrea sa faca contract de vanzare cumparare si fara clauza de intretinere ca sa nu ne trezim ca ii tinem(pe ea si pe fiusau ca pana la urma trebuia sal tinem si pe el) si dupa cativa ani sa apara unul din copii si sa muncim degeaba.totul a fost ok.am platit si am facut asa si am adus si notarul acasa ca nu se putea deplasa.apoi i-am tinut cu tot ce am avut mai bun.mama a fost aproape tot timpul acolo si cu mancare era la ora fixa acolo.mai bine zis i-am tinut ca pe bunici mei.dupa ceva timp o aparut nepoata si le lua toata pensia nu am zis nimic.apoi in martie anul trecut a aprut o fica a batranei sa stea aici la fel nu am zis nimic pana in momentul in care o trata pe mama ca pe o servitoare si tot o facea in fel si chip.pana s-a ajuns sa si dea dupa ea.in momentul ala adica dupa doi ani de intretinut nu am mai lasato pe mama sa mearga la ei pentru ca nu am vrut sami bag mama in mormant.de at am avut numai scandal ca leam luat casa si nea injurat pe la poarta o gramada de rautatisi o gramada de injurii si calomnii.noi leam zis ca nu vrem aveerea lor.sa ne plateasca cat iam intretinut si noi le dam casa inapoi.acuma dupa jumate de an neam trezit cu citatie acasa zicand ca nu au stiut ce semneaza si ca ei au stiut ca semneaza contract de intretinere pe langa o gramada de minciuni ca lea fost rau de la mancare (mancare pe care o mancam si noi acasa si noi nu am avut nimic)si o gramada de minciuni.
as vrea sa ma sfatuiti ce sa fac ca nu prea ma pricep la judecati si as vrea sa fiu sfatuita.
va multumesc astept cu nerabdare parerea voastra.
Cel mai recent răspuns: cora.cimpeau , utilizator 19:05, 3 Ianuarie 2012
Problema este putin mai complexa, cel mai probabil ar trebui sa angajati un avocat, sau sa va sfatuiti cu un avocat pana la termenul de judecata.
ar putea sa invoce viclenia. si e pos sa aiba castig de cauza. pt ca in contractul de vanzare cumparare ati trecut o suma fictiva banuiesc intrucat in realitate doreati sa o intretineti. e un proces lung si incalcit care va va costa ceva bani. ar fi bine sa aveti martori ca le-ati asigurat intretinerea in perioada respectiva. oricum proprietari fiind la momentul de fata puteti sa-i evacuati cu executare silita pe toti cei care locuiesc acolo si nu vreti sa mai fie in imobil. puteti face si reclamatie la pol. intai le cereti sa plece apoi daca refuza chemati politia, le aratati actele si trebuie sa plece si vor avea si dosar penal dc refuza in continuare. desigur ca puteti da afara pe cine doriti respectiv sa o pastrati pe batranica si sa o intretineti in continuare. banuiesc ca influenta negativa o are de la copii. in rest neaparat discutati cu un avocat. nu veti razbi singura pt ca situatia este foarte foarte incalcita. din cate stiu in prima faza discutati cu avocatul va spune care este este parerea lui apoi va stabl onorariul si incheiati un contract deci nu cred ca va cere toti banii de cand il vedeti la ochi. depinde de av.
nu as vrea sa ma grabesc sa angajez deja un avocat de aceea va intrebam.ca din cate stiu ar trebui sa plateasca o taxa nu?sau ma insel .si stiu ca daca nu platescte taxa respectiva nu mai poate continua procesul.asa ca nu as vrea sa mai pierd bani si cu avocati.as angaja un avocat dupa ce ar plati taxa respectiva.voi ce stiti de aceea taxa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu uzufruct viager? catalin1977 catalin1977 bunaziua asi dori o informatie ,noi suntem 5 frati parintii nostri au decis sa ami faca acum 5 ani mie un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Admite în parte atât cererea principalã cât ºi acþiunea reconvenþionalã cora.cimpeau cora.cimpeau buna seara,as vrea sa stiu ce inseamna ,,,, -admite în parte atât cererea principală cât şi acţiunea reconvenţională-,,,explic mai jos despre ce ii ... (vezi toată discuția)
Ma ameninta ca ma da afara din casa cosmin87c cosmin87c Buna ziua am 24 de ani Am o problema cu tata care pot sa zic ca ii alchoolic ca ii beat tot timpu cand nu lucreaza sau lucreaza in tura de dimineata ... (vezi toată discuția)