avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Sunt pensionar din anul 2009. Între timp am făcut contracte cu societăţi comerciale cu capital privat, pentru 2 ore/zi. Aceste firme au plătit pentru mine contribuţia pentru pensie. Vă rog să-mi spuneţi ce demersuri trebuie să fac pentru a obţine recalcularea pensiei ? Ce documente trebuie să solicit şi cui ? Cui trebuie să le trimit ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:14, 4 Ianuarie 2012
Legea 263/2010

Art. 107

(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

Beneficiarii pensiei pentru limita de varsta pot solicita recalcularea pensiei dupa realizarea fiecarui stagiu de cotizare

Pensia recalculata se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care s-a depus cererea de recalculare

Cerere la Casa locala de care apartineti.

Acte necesare
•cerere
•cupon de pensie
•carnet de munca (original si copie cu perioada solicitata)
•buletin de identitate (original si copie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce interval se poate solicita recalcularea pensiei cristel padurean cristel padurean Cf. Legii nr.263/2010 Art. 107 (3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate ... (vezi toată discuția)
Pensionar cumulard - recalcularea pensiei, plata cas rodicaciubotaru rodicaciubotaru Se mai face recalcularea pensiei dupa 12 luni de activitate? Daca nu, mai trebuie platita contributia de asigurari sociale 10,5% din salariul unui pensionar ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea pensiei? fpamfile fpamfile Dupa pensionare, am avut continuitate la acelasi loc de munca, printr-un contract pe perioada determinata de 10 luni. Pot solicita recalcularea pensiei? Cum ... (vezi toată discuția)