avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

contabilitate

Societatea x are ca asociat unic Asociatia composesorala Y. Asociatia Y acorda credit pentru societatea X , este legala? Cum se contabilizeaza?
Cel mai recent răspuns: lizike , utilizator 13:40, 9 Ianuarie 2012
Se face un Contract de creditare firma cu toate clauzele si drepturile.. .legalizat e mai bine.
probabil se va face operatia prin banca sau numerar,4551=5121 sau 4551=5311.
pe baza contractului se incaseaza bani.,iar restituirea se face in conditiile contractului pentru care se taie chitanta de firma "X".
Multumesc pentru raspuns. La multi Ani. Contractul de creditare se poate face fara dobanda?
La Asociatia comp Y s-a contabilizat prin urmatoarea nota contabila 267= 5311.
La societatea x se contabilizeaza prin urmatoarea operatiuni :
5311= 4551 sau
5121= 4551, dar la asociatia Y cum se contabilizez?
267= 5311??? (Cod caen) obiectul de activitate nu este pentru credit.
ajutati ma
nimeni nu avut astfel de caz????
Contractul de creditare trebuie facut fara dobanda.
Dobanda (daca ar exista) ar constitui un venit pentru firma Y.
Ori in conditiile in care firma Y nu are cod CAEN pentru creditare, venitul se considera a fi unul ilicit.
Codul CAEN pentru creditare se obtine doar in anumite conditii si doar de catre anumite institutii (de ex. banci).

La firma Y as opta pentru inregistrarea: 461=5121 (5311)

Alte discuții în legătură

Creditare firma laurail laurail Buna ziua! Administratorul firmei de care ma ocup, a credit-o pe aceasta , in decursul a cativa ani cu o anumita suma (x). Acum vrea sa scoata banii din ... (vezi toată discuția)
Factoring mari.a mari.a Va rog, am nevoie de ajutor ... Am incheiat un contract de factoring cu o banca - am cesionat catre ei facturi de la unul dintre clientii nostrii - si in luna ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)