avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... dovada de existenta(de a dovedi ca esti in viata)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

dovada de existenta(de a dovedi ca esti in viata)

buna seara. mama mea primeste un ajutor social din spania in urma decesului tatalui meu(pensie sociala).pentru a nu fi obligata sa faca prezenta anual la oficiul spaniol competent pentru eliberarea acestui ajutor i s-a cerut sa trimita prin corespondenta unele documente printre care si unul care sa dovedeasca faptul ca ea este in viata(fe de vida). am intrebat in targoviste de unde pot face rost de un astfel de document si se pare ca nimeni nu are nici macar o idee, trimitandu-ma din birou in birou fara vreun rezultat. notarul public a spus ca poate face o hartie pe proprie raspundere dar nu sunt sigur ca acesta ar fi documentul potrivit.
imi puteti spune daca exista vreun astfel de document si daca da, cum se numeste si unde se elibereaza?
multumesc anticipat cu multa stima mihai.
Cel mai recent răspuns: emtr3s , utilizator 18:08, 4 Ianuarie 2012
Este vorba de "Certificatul de viata" pe care il elibereaza Casa de Pensii. Luati legatura cu Casa Judeteana de Pensii Dambovita in Str. Tudor Vladimirescu, nr.1A, Targoviste sa va spuna procedura exacta pentru obtinerea acestui certificat.
Conform instructiunilor referitoare la exportul in strainatate al pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale in aplicarea Regulamentului 1408/71, a Regulamentului 574/72, a acordurilor si conventiilor bilaterale de securitate/asigurări sociale la care Romania este parte si a Legii 19/2000:
(1). Pentru a beneficia de drepturile cuvenite din cadrul sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, beneficiarul nerezident aflat in plata are obligatia de a transmite anual, pana cel tarziu la data de 31 decembrie a fiecarui an, un certificat de viaţa.
Certificatul in limba romana si engleza:
[ link extern ]
Informatii si procedura de urmat pe site-ul:
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.

Cu placere!
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sau ajutor din italia anto_riana anto_riana buna.am 60 de ani si cinci ani munciti in italia la o familie ,cu contract, unde defapt mai muncesc si acum.stie cineva daca e adevarat ca pot benificia de ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in alte tari; pensie comunitara lore79 lore79 buna seara.in urma cu 2 ani am lucrat in italia cu carte de munca{un an}ceea ce inseamna ca am contribuit la fondul de pensii de acolo.Intrebarea mea este,unde ... (vezi toată discuția)
Pensia in italia berilla2005 berilla2005 Mama mea este pensionara (cu pensie de urmas)in Romania din decembrie 2010.Din aprilie 2011 lucreaza cu contract ca badanta in Italia.Din ce am citit la anul ... (vezi toată discuția)