avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi revocat contractul de donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi revocat contractul de donatie ?

Buna , am o nelamurire si sper saa imi puteti raspunde la intrebare . Problema este urmatoarea ... Mama mea mi-a donat un apartament,in contract a fost trecuta clauza de uzufruct viager !
In ce conditii poate fi revocat contractul ?
Si inca ceva pot eu sa atac clauza de uzufruct viager ?
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 22:35, 4 Ianuarie 2012
donatia , poate fi revocata...
insa nu se intelege la ce contract va referiti, aveti contract de vanzare cumparare cu clauza -uzufruct viager sau donatie???
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
sebastian-barbulescu, utilizator
Conform codului civil in vigoare
Revocarea donaţiei
Art. 1020
Cauzele de revocare
Donaţia poate fi revocată pentru ingratitudine şi pentru neexecutarea fără justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o donatie? olgastratulat5@gmail.com olgastratulat5@gmail.com Am donat o casa fratelui meu si soției lui fara nici un ban care au 2 copii.Fara nici o clauză.Cum pot ataca donația.? (vezi toată discuția)
Donatie - noul cod civil emanuellen emanuellen Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista in noul cod civil referitor la o donatie de apartament,ca donatarul trebuie sa ajute donatorul cu alimente in caz ... (vezi toată discuția)