In situatia cand moare sotul si ramane sotia si copiii(in cazul meu suntem 4 copii)care sunt partile care ne revin?
Si o a lta intrebare ,daca nu se vrea a se face dezbaterea este bine macar sa facem acea declaratie de acceptare a mostenirii in 6 luni?Exista vreun risc sa pierzi dreptul la mostenire daca nu ai facut acea declaratie de acceptare?
Sotia are cota de 4/16 iar fiecare copil are cota 3/16. Daca Sotul dvs a murit inainte de 1 oct 2011 termenul de optiune succesorala este de 6 luni daca a murit dupa data de 1 oct 2011 termenul de optiune succesorala este de 1 an. Este recomanadat sa va exercitati acest drept de optiune succesorala fiecare dintre succesibili, dvs stiti mai Bine situatia in familie.
Daca nu ati facut aceasta declaratie de acceptare in termen exista posibilitate sa fiti inlaturat del a mostenire de ceilalti succesibili.
Insa daca amanati dezbaterea succesiunii peste doi ani de la deces platiti si impozit calculat la valoarea bunurilor succesorale.
Declaratia notariala de acceptare se face la orice birou notarial din Tara, in schimb dezbaterea succesiunii se face la notarul public de oe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Succesiune
cristinabucuresti
As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mikid
Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)