avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in strainatate , iar mama a venit cu ideea ca trebuie sa facem succesiunea. pt a putea vinde masina tatalui. cea ce nu ma deranjeaza ,dar intrebarea mea este daca facem succesiunea mama poate vinde apartamentul fara acordul nostru........?
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 17:34, 5 Ianuarie 2012
Nu! Nici masina nu o poate vinde daca face parte din masa succesorala pentru ca trebuie facut partajul sau iesirea din indiviziune pentru toate bunurile succesorale.
Mama solicita deschiderea succesiunii iar dvs. si sora dvs. acceptati printr-o declaratie la notar cu apostila de la Haga sau la ambasada sau consulat partea care vi se cuvine din mostenire dupa tatal dvs. Astfel mama nu poate sa vanda fara ca dvs. sa stiti. Daca doriti sa o imputerniciti ulterior sa vanda partea dvs. atunci formulati din nou o declaratie prin care o imputerniciti pe mama sa vanda.
@justitiarul ce declaratie de acceptare sa mai faca dupa doi ani ?! Termenul s a scurs....poate insa sa dea procura mamei sa I reprezinte si pe ei la dezbaterea succesiunii, stabilindu se de abia atunci cotele din mostenire prin eliberarea certificatului de mostenitor. Ulterior se face fie partaj fie die mostenitorii stabilesc de comun acord sa vanda impreuna bunurile si pentru aceasta daca dansi nu sunt prezenti intr adevar o pot mandata pe mama sa vanda acele bunuri.
Dezbaerea succesiunii se face la un birou notarial din raza de competenţă a judecătoriei ultimului domicilul al defunctului, se emite certificatul de moştenitor care stabileşte masa succesorală şi cotele cuvenite fiecărui moştenitor potrvit legii.
Se poate realiza şi prin partaj judiciar pronunţându-se o tranzacţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - unicul fiu lock lock Tatal meu a murit in urma cu putin timp. Mama mea traieste. Sunt unicul fiu. Principalele bunuri care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei sunt un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire MaryBadea87 MaryBadea87 Buna ziua,tatal meu a decedat in iulie anul trecut!In urma a lasat un apartament,o masina si o casa la tara!De la moartea tatalui mama mea nu imi permite sa ... (vezi toată discuția)