avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... casa
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

casa

Buna Seara,
As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 18 Octombrie 2008
Sa-si faca un SRL daca vrea sa cumpere.
Imobilul va intra insa in patrimoniul firmei, nu al lui.

avocat Claudiu Lascoschi
Numai in cazul ca e rezident, adica detine un permis de sedere temporara pe teritoriul României. Poate un permis de sedere permanenta, dar nu cred....Poate e suficient sa fie rezident in UE... Cat timp cetatenii RO pot cumpara vile in strainatate e putin probabil sa nu fie valabila si reciproca. Toti cetatenii straini pot cump cladiri, dar numai cei rezidenti UE pot cumpara si terenul aferent constructiei (sau dobandesc numai un drept de folosinta asupra acestui teren...?) Pt a cumpara teren construibil tb sa treaca 5 ani de la data de 1.01.07 si pt teren agricol tb sa treaca 7 ani, de la aceeasi data (aderarea RO la UE).
E aproape sigur ca pot cumpara, chiar daca nu sunt casatoriti cu un cetatean roman.
alinaralu a scris:

Buna Seara,
As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui?
VA MULTUMESC

Cetateanul unui stat membru, apatridul cu domiciliul intr-un stat membru sau in Romania, precum si persoana juridica constituita in conformitate cu legislatia unui stat membru pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor in aceleasi conditii cu cele prevazute de lege pentru cetatenii romani si pentru persoanele juridice romane.

Cetateanul unui stat membru nerezident in Romania, apatridul nerezident in Romania cu domiciliul intr-un stat membru, precum si persoana juridica nerezidenta, constituita in conformitate cu legislatia unui stat membru, pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru resedinte secundare, respectiv sedii secundare, la implinirea unui termen de 5 ani de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean german pot cumpara pamant in romania pe persoana mea? ma-blockLM ma-blockLM Sunt cetatean german si vreau sa stiu daca pot cumpara privat, nu pe firma pamant construibil si arabil? (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Drept achizitie proprietate ,cetateni straini kpas2005 kpas2005 Cetatenii straini ,membrii ue ,au dreptul de a cumpara teren intravilan?dar agricol?multumesc (vezi toată discuția)