In sensul articolului 119 din Codul Muncii care este "salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru" ? Compensarea se face 1ora suplimentara=1ora compensata cu salariul cuvenit pentru munca efectuata in durata normala a timpului de munca saptamanal sau cu adaugarea unui spor stipulat in articolul 120 alineat 2?
Ca un angajat este si platit si e si liber in acelasi timp: salariatul este liber deoarece este luat din timpul lui liber pentru a efectua ore suplimentare si acu i se restituie acel timp liber(prin compensare) iar platit este deoarece a efectuat munca in program de urgenta contra plata. Cum e corect?
Da, domnule, scuze, ca am zis asa, dar cred ca n-am inteles de la inceput la ce anume va referiti. Oricum, sper ca v-ati lamurit dupa raspunsurile primite de la domnul Tudor Valeriu si Elis.
La art.119 alin.2 "salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru" - se face referire la salariul corespunzător aferent CIM .
La art.120 alin.1 " munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia." Aici se face referire la sporul adaugat la salariu, care trebuie sa fie corespunzător duratei muncii suplimentare.