In primul rand rog adminii sa nu stearga postul sau sa-l mute , am postat aici in speranta sa-l vada cat mai multi useri si poate o sa si primesc un sfat sau putin ajutor .Despre ce e vb , incep o scurta poveste din 3 randuri .
Cunosc pe cineva mai mic ca mine cu 6 ani ea 14 ani eu 20 , se muta la mine stam 4 ani impreuna la parintii mei un timp apoi am stat si cu chirie , timp de 4 ani ea nu a lucrat a mers la liceu pe care nu la mai terminat fiind in clasa a 12-a toate cheltuielile se faceau din salariul meu , toate bune si frumoase in tot acest timp zi de zi ma stangea in brate si imi punea ca ma iubeste chiar si inainte de a pleca la munca nu-mi mai dadea drumu din brate si nu se oprea cu sarutarile probabil isi lua ramas bun, acum 2 saptamani am vandut masina care o aveam cu gandul de a lua alta , miercuri la ora 5 am plecat la servici fiind de noapte , joi dimineata ajung acasa la 9 jumate gasesc casa goala toate lucrurile luate ale ei ma refer , mie mia luat un aparat foto un telefon si 2000 euro din banii de masina(din 4000 care ii aveam in casa nu stiu de ce nu ia luat pe toti si la care platesc rata inca 9 ani) ca dupa cateva ore sa aflu ca e plecata in Italia cu cine si cum nu stiu tot incercand sa o sun imi raspundea un robot pe italiana noaptea trecuta semn ca a juns in italia. Nu am primit nici un telefon nici un mesaj nici o explicatie , singurele mesaje au fost joi ziua cand am amenintat-o ca ma duc la politie si a zis ca intr-o ora imi aduce banii probabil ca o ora mai avea pana iesea din tara .
Si parca nu era de ajuns numai atat aseara la 2 noaptea cel mai bun prieten al meu ma suna simi zice ca el a duso la autocar dupa care-si inchide telefoanele , ma face sa ma duc pana la el si apoi imi zice ca a glumit.
C e as putea face eu acum ? sa ma duc la politie , sa o dau in judecata sa pot primi banii inapoi ? e posibil daca ea e plecata sa o gaseasca politia si sa o aduca la proces ? sau sa-mi iau gandul de la ea si de la bani?
Poate este cineva avocat sau lucreaza in politie sami dea mai multe detalii va rog mult ca sunt disperat nu am dormit de 2 nopti.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi pana la capat.
Trebuie sa recunoasteti ca era cam mititica cand s-a mutat cu dvs.
In cazul pe care l-ati prezentat, e bine sa faceti o plangere la politia din raza domiciliului comun si sa apelati la un avocat pentru redactarea acesteia.
Depuneti plangere penala la organele politiei judiciare sau la Parchet pt furt .
Puneti-i in vedere ca doriti sa va recuperati prejudiciul efectiv cauzat , si daca aceasta nu raspunde in mod favorabil , sesizati institutiile abilitate.
Chiar daca faptuitorul este plecat in Italia , se poate dispune mandat de aducere.
Competente , din punct de vedere teritorial , sunt organele politiei judiciare si Parchetul in a carei raza teritoriala a fost savarsita infractiunea.
Din punctul meu de vedere este vorba despre savarsirea infractiunii prevazute in art 209 Cod Penal ,furt calificat
Acesta nu este conditionat de existenta plangerii penale prealabile.
Depuneti o plangere ce atesta o vatamare suferita prin infractiune .
Succes .
Furt din portofel
bogdanbog
buna seara! am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile i'am \"sustras\" colegului de camera, din camin 1 mil din portofel. intrebarea este, ce ar putea face ... (vezi toată discuția)