Speta: Am o concubina.Locuim impreuna in casa mea.at timp am stat impreuna, ii permit sa poarte niste bijuterii care imi apartin.Intr-o zi, concubina dispare cu bijuterii cu tot si cu o suma de bani pe care mi-o adusese cineva cu 2 zile in urma si, in prezenta acelui om, eu i-am dat-o ei sa o puna "unde tinem banii".O caut disperat, este de negasit o lunga bucata de vreme, cand in sfarsit dau de ea, nu recunoaste ca a luat banii si refuza sa-mi inapoieze bijuteriile.Ajungem in instanta: sustine ca bijuteriile i le-am facut cadou, iar ea le-a schimbat cu altele. Nu mai conteaza, sunt martori, etc.Problema este: Insusirea bijuteriilor si refuzul de a le inapoia, in aceasta spta, este furt sau abuz de incredere? Dar insusirea banilor?
pai bijuteriile se aflau la ea, practic ii fusesera @incredintate@, dar ca sa le poarte, nu ca sa le pastreye forever si sa dispuna de ele ca de propriul bun Deci, nu le/a sustras, nu le/a luat din casa, ci le avea asupra ei dinainte de a parasi imobilul.
In ceea ce priveste bijuteriile este abuz de incredere , iar termenul se socoteste de la data cand aceasta a refuzat sa le inapoieze. Referitor la sumele de bani este vorba de aer 210 furt .
Furt din portofel
bogdanbog
buna seara! am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile i'am \"sustras\" colegului de camera, din camin 1 mil din portofel. intrebarea este, ce ar putea face ... (vezi toată discuția)