avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)?

Buna ziua.
M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :((
Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte de valoare (bijuterii din aur).
Din pacate nu mai am o chitanta de la nici o bijuterie; in schimb am garantia+cutia telefonului.
Evident, daca as fi avut macar o chitanta as putea justifica o parte din bijuterii.
Este adevarat...razbunarea este arma prostului dar aici este mult mai complicat (sa zic asa).
As putea face plangere penala la politie pentru furtul telefonului (cu toate dovezile, IMEI etc)? Daca da, in ce conditii?
Pot sa retrag plangerea la un moment dat?
Nu doresc sa fac rau...dar macar un pic pe jar ar merita.
:sorry:
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:53, 22 Decembrie 2011
Plangerea penala nu este o jucarie, care o folosesti cand ai chef si cand te plictisesti o pui la loc. Dar hai sa luam un exemplu.
Tu ii dai cadou logodnicei tale un telefon, pe care il iei impotriva vointei ei, in acest caz putem vorbi de infractiunea de furt, iar faptuitorul esti tu.
Sa spunem ca i-ai dat telefonul prietenei tale, respectiva considerandu-se proprietara a acestui bun, si la un moment dat il iei impotriva vointei ei, sau fara ca ea sa stie, tot de furt vorbim si tot in conditiile de mai sus.
Un alt exemplu, ii imprumuti telefonul iar ea refuza sa-l restituie, aici putem vorbi de infractiunea de abuz de incredere unde de aceasta data ea este faptuitoarea.

Prin urmare, plangerea - ca act procesual nu este o jucarie. :)
"Prin urmare, plangerea - ca act procesual nu este o jucarie"
Da. Dar eu cum imi pot recupera bunurile daca pe cale amiabila nu se poate?
De la bijuterii imi pot lua adio nevand dovezi...dar macar telefonul care a fost imprumutat (avand acte care atesta ca este al meu) sa il pot recupera. Nu e cine stie ce...valoreaza undeva la 300$, dar gestul in sine si fapta deranjeaza mult.
Pot sa fac plangere la politie pentru furtul acelui aparat?
Daca detineti probe temeinice prin care sa dovediti afirmatiile ,se justifica sa formulati plangere,altfel va fi pierdere de timp si in final ,prin plangere nu veti obtine restituirea bunului
Nu e furt. Daca depuneti plangere, chiar daca o retrageti, cercetarile continua. Daca fapta nu exista si se dovedeste ca ati facut aiurea plangerea, fata va putea depune plangere si ea pt denunt calomnios.
Dupa parerea mea, nu e nici abuz de incredere pt ca nu i-ati imprumutat bunul sau incredintat bunul ca doar sa-l foloseasca sau sa-l aiba in grija, ci i l-ati facut cadou.
Avand in vedere ca va era logodnica si in aceasta calitate ati cadorisit-o, cred ca pe parte civila va puteti recupera cadourile pt care aveti chitante, facturi
Din moment ce ati dat bunurile cadou nu mai aveti ce sa recuperati, nu mai sunt ale dumneavoastra trebuia sa va ganditi inainte sa le dati cadou..astfel de gandire miseleasca nu va face cinste.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere; rog indrumare 1voice 1voice Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Niste \"amici\" de-ai mei mi-au cerut imprumut o suma de bani. Neavand suma pe care mi-o cereau ei la momentul ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere? george666 george666 In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere? dandanaua dandanaua Speta: Am o concubina.Locuim impreuna in casa mea.at timp am stat impreuna, ii permit sa poarte niste bijuterii care imi apartin.Intr-o zi, concubina dispare ... (vezi toată discuția)