avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere; rog indrumare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere; rog indrumare

Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Niste "amici" de-ai mei mi-au cerut imprumut o suma de bani. Neavand suma pe care mi-o cereau ei la momentul respectiv, am convenit sa le dau niste bijuterii in scopul de a le amaneta, urmand ca peste o luna sa-mi restituie bijuteriile. Lucrurile din pacate au luat o alta turnura, pentru ca acesti indivizi mi-au vandut bijuteriile. As vrea sa stiu ce parghii legale exista pentru a-i trage la raspundere pe acesti indivizi.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:43, 11 Aprilie 2012
Daca nu reusiti sa va recuperati bijuteriile sau contravaloarea lor, pe cale amiabila, atunci va trebui sa depuneti plangere penala prealabila, in termen de 2 luni de la data la care ati stiut cine este faptuitorul.
Din relatarea dvs. se desprinde faptul ca , intr-adevar, putem vorbi despre infractiunea de abuz de incredere, care s-a comis prin modalitatea dispunerii( instrainarii ) fara drept a bunurilor pe care le-ati dat intr-un alt scop si in ideea restituirii lor .
Din pacate eu nu am nici o dovada ca le-am dat lor bijuteriile, iar persoana care le-a vandut nu mai recunoaste. In sms-uri si in convorbirile telefonice neaga tot timpul si ma persifleaza spunandu-mi ca n-am ce sa le fac pt. ca nu am dovezi. In conditiile in care practic eu nu pot demonstra ce s-a intamplat, ce sanse am sa-mi recuperez prejudiciul pe cale legala? Va multumesc!
Daca nici macar in fata dvs. nu mai recunosc faptul ca le-ati dat bijuteriile, ce atitudine credeti ca vor adopta in fata organelor de urmarire penala?

Din pacate sansele sunt slabe sa mai recuperati ceva din moment ce nu ati incheiat un act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere DanCristian199 DanCristian199 I am dat o brățară de aur unui amic iar acesta a băgat o la amanet fără să o recupereze,între timp s a vândut iar acesta nu mi a dat banii pe ... (vezi toată discuția)
Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cipin85 cipin85 am si eu nevoie de ajutor. i-am facut unui coleg de facultate abonament pe numele meu. timp de 2 luni a platit facturile..care erau destul de mari..cam 4-5 ... (vezi toată discuția)