avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)?

Buna ziua.
M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :((
Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte de valoare (bijuterii din aur).
Din pacate nu mai am o chitanta de la nici o bijuterie; in schimb am garantia+cutia telefonului.
Evident, daca as fi avut macar o chitanta as putea justifica o parte din bijuterii.
Este adevarat...razbunarea este arma prostului dar aici este mult mai complicat (sa zic asa).
As putea face plangere penala la politie pentru furtul telefonului (cu toate dovezile, IMEI etc)? Daca da, in ce conditii?
Pot sa retrag plangerea la un moment dat?
Nu doresc sa fac rau...dar macar un pic pe jar ar merita.
:sorry:
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:53, 22 Decembrie 2011
dv,nu specificati sub ce forma a-ti dat tlf si bijuteriile fostei dv logodnice,chiar daca eu banuiesc sub ce forma.nu poate fi acuzata de furt,pt ca fapta nu exista,poate doar pt abuz de incredere,dar asta daca dv i-ati imprumutat obiectele respective si face-ti dovada acestui fapt (martori,facturii,chitanta..etc.)
In caz ca furtul a fost savarsit de gazduit in paguba gazduitorului , actiunea penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila, care poate fi retrasa pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in etapa recursului procesului penal .

In cazul infractiunii de furt sau furt calificat, plangerea penala nu poate fi retrasa, efectuandu-se acte de cercetare.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere; rog indrumare 1voice 1voice Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Niste \"amici\" de-ai mei mi-au cerut imprumut o suma de bani. Neavand suma pe care mi-o cereau ei la momentul ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere? george666 george666 In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere? dandanaua dandanaua Speta: Am o concubina.Locuim impreuna in casa mea.at timp am stat impreuna, ii permit sa poarte niste bijuterii care imi apartin.Intr-o zi, concubina dispare ... (vezi toată discuția)