avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune si furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune si furt

In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub supravegherea mea. Cum calculatorul mi-a dat in continuare diverse erori, cunostinta m-a anuntat ca ideal ar fi sa schimb calculatorul. Asa ca intr-o zi, pe fuga, mi-a cerut cartea masinii si bani pentru achizitionarea si montarea altui calculator. Eu in naivitatea mea le-am dat pe ambele. Din acel moment nu am mai vazut nici cunostinta, nici masina.
Am facut reclamatie la politie, l-a gasit politia si l-a invitat la sectie. Bineinteles ca nu s-a dus nici pana acum. El i-a spus celui care se ocupa de caz ca eu l-am rugat sa o vanda pentru mine, fara forme legale.
Masina nu e inmatriculata pe numele meu, insa am contractul de vanzare cumparare si e inregistrata la fisc pe numele meu.
Cum credeti ca se va solutiona povestea asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
MaDaAlina, utilizator
Cel mai recent răspuns: MaDaAlina , utilizator 14:01, 1 Martie 2017
In functie de imprejurarile concrete si de probe ar trebui sa se inceapa urmarirea penala ptr.inselaciune(art.244 NCP)si furt,(art.228 NCP)sau, furt in scop de folosinta(art.220 NCP)
Depinde ce rezulta din probe.
Poate fi vorba de abuz de încredere.
Bun, dar cata vreme poate evita persoana in cauza sa se prezinte la politie?
Poate fi vorba doar de abuz de incredere doar pana la un punct, dar e vorba de o masina care a disparut si pe care, cel mai probabil, nu o voi mai recupera.
Insa una dintre intrebarile mele e cat poate sa amane invitatia la politie?
Nu poate sa amane la nesfarsit prezentarea la politie,poate fi adus cu mandat daca nu se prezinta la cateva termene.

Alte discuții în legătură

Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica infractiuni creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la incadrarea juridica a urmatoarelor fapte: Salariatul unei societati comerciale a fost trimis ... (vezi toată discuția)