Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc.
Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei recunosc ca nu au platit anunta ca vor platii intr-un viitor....incert(isi iau angajamentul ca vor plati). Intre timp patronul restaurantului face plangere penala pentru furt.( se poate??) ei ce au furat?
Intrebarea este: unde se incadreaza fapta,si ce fapta e?
Eu te asigur fapta de mai sus, pe latura obiectiva nu are nicio o treaba cu infractiunea de furt, adica "Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, în scopul de a si-l însusi pe nedrept..."
O sa revin si cu incadrarea juridica a faptei de mai sus.
Furt nu e, poate inselaciune.
Oricum patronul respectiv poate face plangere la politie cu ce considera el si in urma cercetarilor se poate da o alta incadrare a faptelor.
Potrivit art.213 C.pen., infracţiunea de abuz de încredere constă în însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
Pentru existenţa acestei infracţiuni este necesar, în primul rând, să existe un raport juridic între partea vătămată şi făptuitor, în temeiul căruia acesta din urmă dobândeşte detenţia bunului mobil şi, totodată, are îndatorirea să-l păstreze, să-l restituie la termenul şi în condiţiile stabilite ori să-i dea destinaţia indicată de cel de la care l-a primit.
Most unlikely... ca vreo instanta sa considere fapta de mai sus abuz de incredere.
Abuz de incredere
rafaels
b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE
SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE:
AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)