Masina aia e vândută desi nu era a lui si fără acordul meu. Si fără a avea notiuni juridice, si incercand să nu fiu subiectivă, tot nu imi sună doar a abuz de încredere (decât dacă as fi avocatul inculpatului ).
ART. 238 c.p.
Abuzul de încredere
(1)
Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
In cazul infractiunii de abuz de incredere, elementul material consta in una dintre urmatoarele actiuni sau inactiuni: 1.insusirea pe nedrept a bunului mobil incredintat intr-un anumit scop(v-am explicat mai inainte in ce consta), 2.
dispunerea pe nedrept de bunul mobil incredintat intr-un anumit scop,
care se poate realiza prin incheierea de acte juridice de dispozitie fara drept, spre exemplu, vanzarea bunului, 3. folosirea pe nedrept a bunului incredintat intr-un anumit scop si 4.refuzul abuziv de a restitui bunul mobil incredintat intr-un anumit scop.
Realizarea oricărei modalități a elementului material va conduce la consumarea infracțiunii.