avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau abuz de incredere?

Speta: Am o concubina.Locuim impreuna in casa mea.at timp am stat impreuna, ii permit sa poarte niste bijuterii care imi apartin.Intr-o zi, concubina dispare cu bijuterii cu tot si cu o suma de bani pe care mi-o adusese cineva cu 2 zile in urma si, in prezenta acelui om, eu i-am dat-o ei sa o puna "unde tinem banii".O caut disperat, este de negasit o lunga bucata de vreme, cand in sfarsit dau de ea, nu recunoaste ca a luat banii si refuza sa-mi inapoieze bijuteriile.Ajungem in instanta: sustine ca bijuteriile i le-am facut cadou, iar ea le-a schimbat cu altele. Nu mai conteaza, sunt martori, etc.Problema este: Insusirea bijuteriilor si refuzul de a le inapoia, in aceasta spta, este furt sau abuz de incredere? Dar insusirea banilor?
GabrielaA a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu a plecat noaptea pe furis sustragandu-le.
avocat Claudiu Lascoschi


Inteleg ca a plecat ziua pe furis sustragandu-le.
Parerea mea este ca sunt destul de putine elemente. Nu stim declaratiile martorilor, ale celor 2. Pe deasupra, stim si noi ca este destul de greu de dovedit un furt pe 210.
Daca le purta permanent, si are dovezi ca le purta in aceea zi, poate merge abuz de incredere. Dar mie, la prima vedere, mi-a sugerat furt. Pentru ca, invariabil, o vezi venind acasa, luand in geanta bani, bijuterii si ce a mai gasit de valoare si plecand.


Gabri, este clara treaba din punctul meu de vedere dar intotdeauna pot exista mai multe opinii.
E si vorba aceea ca unde sunt 2 juristi sunt 3 opinii.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)
Furt din portofel bogdanbog bogdanbog buna seara! am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile i'am \"sustras\" colegului de camera, din camin 1 mil din portofel. intrebarea este, ce ar putea face ... (vezi toată discuția)