M-am mutat din Bucuresti in Ilfov, mi-am schimbat buletinul, si-acum trebuie sa-mi schimb actele masinii, ca sa o transfer si pe ea in Ilfov. Cine imi poate spune de ce acte am nevoie la politie ? Originale, copii, cereri, taxe ? Va multumesc mult !
Si inca ceva: voi avea probleme si cu taxa de poluare ?
Pentru inmatriculat autoturism ,in situatia schimbarii domiciliului proprietarului sunt necesare :
- Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie);
- Cerere tip;
- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar ;
- Copia tichetului de asigurare;
- Copia actului de proprietate asupra vehiculului;
- Dovada de plata a taxei de inmatriculare ;
- Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare;
- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
- Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare;
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
Legea prevede ca obligatia de plata a taxei intervine:
1.cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de catre primul proprietar din Romania;
2.la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri;
3.la reintroducerea in parcul auto a unui autovehicul in cazul in care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a taxei.
Prin urmare, la schimbarea certificatului de inmatriculare, cu exceptia motivului schimbarii proprietarului, NU SE PLATESTE TAXA DE POLUARE!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Preschimbare talon
amr
buna ziua,am o masina inscrisa in bucuresti si adresa mea noua e in ilfov,daca schimb certificatul de inmatriculare trebuie radiata de la politie bucuresti sau ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2012
sorin123456
buna seara. am si eu o intrebare legata de taxa auto 2012. am cumparat o masina cu cateva zile in urma. masina este fabricata in 2005 si tot atunci ... (vezi toată discuția)