Buna seara.Am si eu o mica dilema si daca ar putea cineva sa imi dea un raspuns ar fi grozav.Situatia este urmatoarea : Sunt asociat intr-o firma cu 33.33%.Am dobandit aceasta calitate prin decesul mamei mele din pacate, ea fiind si angajata acestei firme la momentul decesului.As vrea sa stiu care sunt drepturile mele legale in aceasta afacere ca simplu asociat.Mentionez ca firma detine un spatiu comercial din care o parte este inchiriat.Va multumesc si va astept cu sfaturi si pareri.
Asociatul unei societati participa la pierderile si castigurile acesteia in masura participarii stabilite prin actul constitutiv.
In cazul dumneavoastra,aveti dreptul la 33,33% din profitul firmei respective.
Stiu asta insa puteti fi mai concret va rog.Chirii,dividende,profit din vanzarea produselor..toate intra la profitul firmei respective?Presupun ca din ele s vor scadea cheltuielile si ce va ramane se va imparti intre asociati?
Ceilalti 2 asociati sunt si angajati ai firmei.In acest caz au ei mai multe drepturi decat mine ca simplu asociat?
Eu primesc o anumita suma pe luna ce mi se pare cam mica si din aceasta cauza incerc sa aflu mai multe lucruri ca sa pot lua masurile necesare.
Drepturi asociat
chris84
Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire si daca ar putea sa ma ajute cineva de aici cu un sfat sau cu o parere v-as fi recunoscator.O sa incep prin a va descrie ... (vezi toată discuția)