Buna ziua. Pana la inceputul anului 2011 am avut calitatea de functionar public.In baza unei sentinte civile definitive si irevocabile, incepand cu luna martie 2008 am beneficit de indemnizaia de dispozitiv. La inceputul anului 2010 printr-un abuz mi-a incetat raportul de serviciu fiind ulterior reincadrat in baza unei decizii a curti de apel.In luna feb. 2011 mi-am dat demisia din functia publica.La inceputul anului 2010 mi sa platit 34% din suma cuvenita conform oug 71/2009. Pentru anul 2011 nu am primit nici o suma de bani. Intrebarea este daca pentru anul 2011 aveam dreptul la o suma de bani si daca pentra anul 2012 trebuie sa fac ceva demersuri. Ce acte guverneaza in prezent recuperarea acestor sume de bani. Va multumesc !
oug 71/2009
"ART. 1
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:
a) în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu."
in anul 2011, nu ati primit nimic, veti primi in 2012 5 % din suma.:)
primarul poate spune ca vrea sa dea 5 procente din suma anul asta insa ... nu are prevederi bugetare in acest sens. cand mergi la nenea executorul cu cererea ar fi bine sa arati ca tu ai incercat, pe cale amiabila, sa recuperezi suma castigata prin HJ.
dupa ce mi s-au intamplat diverse lucruri cu colegi care sunt in institutie datorita mie, prefer ca in relatia cu primarul sa am intotdeauna un referat.
si in afara de asta la orice cerere se raspunde in 30 zile ... macar stie omul ce are de facut in cazul in care este nemultumit de raspuns