avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar minim 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar minim 2012

Unui angajat caruia i s-a suspendat contractul individual la cerere pentru cresterea copilului i se modifica salariul minim cu 1.01.2012 sau modificarea se face in momentul in care suspendarea se anuleaza?
Sunt putin nedumerita in legatura cu transmiterea modificarii salariilor in revisal pana in data de 3 ianuarie 2012. Parerile sunt impartite in sensul ca mai multi... spun ca modificarea se transmite in cel mult 20 de zile. Cum este corect?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters226570 , utilizator 21:07, 6 Ianuarie 2012
Raspunsurile nu pot fi niciodata mai bune decat intrebarile. Mai bine spus, la o intrebare buna poti primi, uneori, un raspuns prost, dar la o intrebare pusa prost, nu poti primi niciodata un raspuns bun.

In acest context, cred ca e mai bine sa formulati altfel intrebarile.
ok...
In cat timp trebuie transmis in Revisal modificarea salariului minim?
Daca nu ma insel, in 20 de zile de la modificare, adica de la 1 ian 2012.

Am si eu o intrebare, exista vreun act care sa modifice salariul minim brut in constructii? In 2011 salariul minim in constructii era 700 lei, dar acum de la 1 ian a aparut ceva?
Va multumesc anticipat.
Cred ca sunt aplicabile prevederile art.4 alin.2 teza a II-a din HG nr.500/2011 in ceea ce priveste termenul de transmitere a modificarilor de salariu ca urmare a modiifcarii salriului minim brut pe economie....

Art.4 alin.2 : Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Modificarea salariului nu se face ca urmare a unei negocieri, ci ca urmare a unui act normativ ...

@ anastasia14
Pana in prezent, salariul minim in constructii este 700 lei... nu s-au adus inca modificari la acesta
freeelis a scris:

Cred ca sunt aplicabile prevederile art.4 alin.2 teza a II-a din HG nr.500/2011 in ceea ce priveste termenul de transmitere a modificarilor de salariu ca urmare a modiifcarii salriului minim brut pe economie....

Art.4 alin.2 : Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Modificarea salariului nu se face ca urmare a unei negocieri, ci ca urmare a unui act normativ ...

@ anastasia14
Pana in prezent, salariul minim in constructii este 700 lei... nu s-au adus inca modificari la acesta

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Revisal modificare salar de la 670 la 700 lei ContSters86219 ContSters86219 am inteles ca astazi este ultima zi de transmis la revisal modificare salar minim. Am instalat varianta 508, dar nu stiu unde si cum trebuie modificat ... (vezi toată discuția)
Marire salariu minim 2012 cameliadaj cameliadaj Buna seara, Lucrez de 8 luni la o firma si am fost incadrata cu salariu min pe economie 670 ron. De la 1.01.2012 am vazut ca s-a majorat salariu min la 700 ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu minim 2014 carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca se modifica salariul pt a respecta HG 871 / 2013 - adica devine, de la 01.01.2013 850 lei - se poate face decizie colectiva ? Cand se redacteaza si cand ... (vezi toată discuția)