avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda contract imprumut asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda contract imprumut asociat

Buna ziua!

Am o intrebare!Am imprumutat societatea in calitate de asociat unic , am facut contract de imprumut dar nu stiu daca este obligatorie dobanda.Ma puteti ajuta cu un raspuns?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 23:20, 6 Ianuarie 2012
nu este obligatorie dobanda.
multumesc frumos!Mi-a spus cineva ca este obligatorie dobanda si nu vroiam sa fie in neregula contractul!
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
dana_2011, utilizator
Dobanda este optionala dar nu se incurajeaza acordarea de dobanda si mai mult trebuie sa faceti dovada ca nu aveti lichiditati sa platiti imprumutul, eu nu l recomand deoarece se presupune ca vreti imprumutul nu sa nu l RIDICATI, e cam cu doua taisuri dobanda, in general se da imprumutul se incaseaza se inapoiaza si daca trebuie iar se imprumuta .Cititi legea 31/90 daca exista in numerar o anumita suma poate fi considerata ca utilitate in scopul personal al asociatului si intervine codul penal.(fiecare caz este individualizat dupa situatie si citirea actelor financiar contabile: balanta de verificare, bilant contabil.)Nu poti sa pastrezi in numear sume fabuloase dar sa i datorii.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Multumesc pentru ajutor
Spuneti-mi va rog, acest contract de imprumut trebuie incheiat la un notar, trebuie inregistrat ulterior undeva? Sau doar intre parti si inregistrat la societate, ca orice alt contract comercial?

As putea primi un model?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
mari.a, utilizator

Alte discuții în legătură

Model de contract ianasamson ianasamson Buna, ma poate cineva ajuta cu un model de contract de imprumut banesc intre o persoana fizica si o persoana juridica cu indicarea unei persoane fizice in ... (vezi toată discuția)
Este corect? bgeorgeta bgeorgeta este zi de salariu nu exista bani de salarii fac 5311=4551 100 (dispozitie de incasare) si 421=5311 100 cf stat de plata ziua urmatoare sunt ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)